HÕFFi külastajatel tuleb arvestada piirangutega

uudised.ee

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali saavad tänavu külastada ainult need vaatajad, kes on COVID-19 vastu vaktsineeritud, haiguse läbi põdenud või esitavad negatiivse testitulemuse.

„Üritame teha kõik, et festivalilkäik oleks võimalikult turvaline,” ütles HÕFFi juht Helmut Jänes.

Neile, kes soovivad 13. augustil algavale festivalile tulla, aga ei ole vaktsineeritud või COVID-19 haigust läbi põdenud, pakub HÕFF kiirtestimise võimalust. Test maksab viis eurot, kehtib 48 tundi ja testida saab ennast kohapeal.

Kõik tõendi esitanud või negatiivse kiirtesti teinud külastajad saavad käepaela, mis vabastab festivalialalt lahkudes ja sinna uuesti sisenedes täiendavast kontrollist.

Tõend on kohustuslik ka esimest korda avatavas õuekinos, kuhu tuleb 200 kohta ja sissepääs on tasuta.

Ära jääb tänavu traditsiooniline avarongkäik, mille puhul on ohutusreegleid keeruline täita.

Alates 9. augustist on koroonatõend vastavalt valitsuse korraldusele kohustuslik rohkem kui 50 külastajaga sise- ja rohkem kui 100 külastajaga väliüritustel.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub 13.–15. augustini. Ekraanile jõuab ligemale 30 pikka õudus-, ulme- ja põnevusfilmi rohkem kui kümnest riigist, lisaks mitu lühifilmide kogumikku. Festivali fookuses on Poola ulmekirjanik Stanisław Lem, kelle sünnist möödub tänavu sada aastat. Esimest korda selgitatakse välja parim ulmefilm ja teist korda parim Eesti žanrifilm.

HÕFFi passid  ja üksikpiletid on müügil.

Kommentaarid puuduvad