Netikelmid petsid kahelt inimeselt välja üle 2000 euro

End pangatöötajana esitlenud kelmid petsid kahelt inimeselt välja kokku üle 2000 euro.

Põhja prefektuuri teatel helistas 12. augustil 56-aastasele naisele inimene, kes tutvustas end SEB Panga töötajana ja väitis, et keegi üritab varastada tema pangakontolt raha. Naisel paluti sisestada PIN-kood, et saaks paigaldada kaitseprogrammi. Teataja sisestaski PIN-koodi ja avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud ligi 1700 eurot, vahendab BNS.

Samal päeval helistati 18-aastasele mehele väidetavalt Swedbankist, kõigepealt vestles temaga mees ja seejärel naine. Helistajad teadsid ka mehe nime ja väitsid, et mehe kontolt on internetis makseid tehtud, mida tema teinud ei ole.

Helistajad ütlesid, et nad sulgevad konto ja mees peaks esimesel võimalusel pangakontorisse tulema. Lisaks küsisid nad teatajalt väidetavalt isikuandmete fikseerimise tarbeks panga kasutajanime ja isikukoodi nelja viimast numbrit. Seejärel palusid nad, et mees annaks oma Smart-ID’ga neile ligipääsu. Peale seda kui nad internetipanka sisse said, kandsid nad kontol olnud 354 eurot teise inimese arvele.

Kommentaarid puuduvad