''Maa isand'': räppar Uku Aropi poeg sai ajaloolise ja tähendusliku nime

uudised.ee

Suvel räppar Uku Aropi ehk Suur Papa ning tema elukaaslase Jaanika Vinki perre sündinud poeg sai nimeks Enki, mis Kreeka mütoloogias tähendab ”Lord of the Earth” ehk maa isandat. 

Jaanika avalikustas esiklapse nime oma Instagrami storys. Enki on Eestis küllaltki haruldane nimi, kuid esimest korda mainiti seda nime juba mitu tuhat aastat tagasi. Kreeka mütoloogias peetakse Enkit tsivilisatsiooni, tarkuse ja kultuuri jumalaks.

Tähenduslikke nimesid on varasemalt oma lastele pannud ka mitmed teised avaliku elu tegelased. Näiteks Marilyn Jurman pani oma tütrele nimeks Rumi, mis tähendab ”ilu ja voolu”. Anni Rahula ja Tomi Rahula türe nimi on Rubi, mis on pärit hinduistlikust religioonist ja tähendab ”vääriskivi”. Selle aasta alguses sündis Sandra ja Jalmar Vabarna perre teine poeg, kes sai nimeks Kuu. Sama nime kannab ka Liisi Eesma ja Madis Ligema poeg.

Vaata Jaanika Instagrami storyt Kroonikast.

Kommentaarid puuduvad