Miks ei võitnud mitte keegi “Kes tahab saada miljonäriks?” saadet?

uudised.ee

Üks teleajaloo edukamaid saateid "Kes tahab saada miljonäriks?" oli telekanalis TV3 aastail 2002–2008 ning seda juhtis Hannes Võrno. Kuigi kuue aastaga mängiti välja 15,6 miljonit krooni ehk miljon eurot, jäi peavõit ikkagi pangaseifi.

Telemängus lubati, et viieteistkümnele üha kasvava raskusastmega küsimusele õigesti vastanu võidab miljon krooni. Valesti vastamise korral jäi mängija seni võidetud summast ilma, kuid viienda ja kümnenda küsimuse õigesti vastamise korral neid võite enam järgmistele küsimustele vale vastuse andmise korral ära ei võetud. Võimalik oli järgmisest küsimusest loobudes säilitada seni võidetud summa. Küsimustele vastamiseks oli kolmel korral võimalik kasutada ka kolme abivõimalust (õlekõrt): helistada sõbrale, küsida abi publikult või paluda kahe vale vastuse eemaldamist. Igast võimalust sai kasutada korra.

2004. aasta märtsis nägi esimese eestlasena miljoniküsimust Jevgeni Nurmla. Paraku ei teadnud mees, kes oli jutu "Kuidas saada miljonäriks?" autor ning mees piirdus 500 000 krooniga. Nurmla tundis toona, et saates kõlanud küsimused olid äärmiselt spetsiifilised ja üks inimene ei jõuagi kõike kõigest teada. 

Saadet juhtinud Hannes Võrno sõnul mõtleb eestlane liialt raha peale ja see sai ilmselt saatuslikuks nii mõnelegi mängijale. "Tuleb end usaldada ning mitte mõelda rahale. Olen selle kuue aastaga tajunud, et hetkel, kui mängijal rahanumbrid silme ees keerlema hakkavad, jookseb aju kinni," sõnas ta Õhtulehele.

 

Kommentaarid puuduvad