SÜNNIPÄEVAPIDU ESTONIAS! Teater tähistas oma juubeliaastat

Rahvusooper Estonia tähistab tänavu oma 115. sünnipäeva. Valges saalis toimunud sünnipäevapeo külaliste seas võis märgata Estonia kunagisi suurkujusid, praeguseid töötajaid kui ka teisi teatrisõpru.

Omapoolse tervituse tegi teatri suursponsor Kalev, kelle nimel õnnitles teatrit Orkla juhatuse esimees Kaido Kaare. Kalev tegi juubeli puhul Estoniale ajaloolise hoone martsipanist koopia, mida kõik külalised imetleda said. 

Rahvusooper Estonia tegevusele pandi alus 1865. aastal, kui Tallinnas loodi laulu- ja mänguselts „Estonia“.1906. aastal alustas tegevust professionaalne Teater Estonia ja Estonia puiesteel olev hoone avati pidulikult 24. augustil 1913, kus tänaseni tegutsetakse. Nõukogude lendurite pommirünnakus Tallinnale 1944. aasta 9. märtsi õhtul hävis Estonia hoone, kuid peale renoveerimistöid taasavati 1946. aastal Estonia kontserdisaal ning 1947. aasta oktoobris ka teatrisaal. 

Vaata sünnipäevapeo pilte Kroonikast

 

Kommentaarid puuduvad