Juba täna teleekraanil! Kethi ja tema ema spontaanne seiklus kuumas Gruusias

uudised.ee

”Kethi emmega Gruusias“ on TV3 uus lõbus ja lahe reedeõhtune reisisaade, mis nakatab hea tuju ja elurõõmuga – nagu ikka, kui Kethi Uibomägi ja ta ema miskit koos ette võtavad. Setumaa särtsakas linalakk oma võluva emmega pakivad kohvrid ja lendavad Gruusia-tuurile mõjuval põhjusel – ikka selleks, et paremini tundma õppida Kethi südame võitnud unistuste printsi Anzori kodumaad ja rahvast. Gruusia avastamist ning kaunite ja südikate Eesti naiste tutvumistuuri tulevase perekonnaga on lausa lust jälgida, sest hoogsalt kulgeval seiklusel jagub üllatusi igal sammul.

Kethi Uibomägi, mis saade on „Kethi emmega Gruusias“?

See on saatesari kogu perele – meelelahutuslik, seikluslik ja üllatusterohke. Läheme emaga Gruusiasse, et uurida eelkõige seda, kuidas seal argielu kulgeb ja tavalised inimesed elavad.

Mis elu Gruusias elatakse?

Tõtt-öelda erineb sealne elu-olu meie omast paljuski. Alustades üldisest mõtteviisist, elukorraldusest ja traditsioonidest ning lõpetades pisiasjadega. Eks kõigest sellest saabki tänu minu ja ema ettevõtmistele osa. Ütleks lausa nii, et sari on hariv ja õpetlik, sest meelelahutuse kõrval jagame nippe, kuidas Gruusias toimetada – mis on sealsed kombed, reeglid, arusaamad, hinnad jpm. Näiteks kui palju maksab kinnisvara, kuidas saab abielluda, miks oleks seal väga hea elada Eesti pensioniga, kus on naise koht ja lõpetades sellega, kuidas öelda tooste.

Kuidas siis tooste õigesti öelda?

Aga seda sarjas näebki, sest toosti ütlemine on suur kunst – kellele mis järjekorras, miks ja kuidas. Täpselt nagu seegi, kuidas kohalike vastu lihtsates asjades lugupidamist üles näidata, millised reeglid on kasvõi õhtusöögilauas või veini juues…ja veini Gruusias tõesti nauditakse ning agaralt ka pakutakse.

Võib arvata, et teie, kaks kaunist Eesti blondiini, Gruusias märkamatuks ei jäänud?

See on tõsi, et meie mõistes tavalistele naistele – heledapäistele ja sinisilmsetele – seal tähelepanu jagub. Samas tuleb olla väga teadlik Gruusia kommetest, sest naise liiga pikk silmside või jutuajamine võõra meesterahvaga võib Gruusias tähendada flirti ja sellest loetakse välja enamat kui see tegelikult on.

Kust üldse tuli mõte selline sari teha?

Huvitav on see, et sarja ideed liikusid paralleelselt mitme inimese peades. Mina olin seda mõtet veeretanud, samal ajal ka TV3 loovjuht Urmas Eero Liiv ning teletootjadki. Ühtäkki saime kõik kokku ning liitsime ideed ja lükkasime projektile hoo sisse. Gruusias olime pisikese meeskonnaga, teiste seas olid kaasas toimetaja Anneli Lahe ja režissöör Aivo Spitsonok. Kuna reisilt saabusime äsja, sai juba kohapeal hakatud sarja kokku panema, et avaosa ikka 17.septembriks TV3 vaatajate ette jõuaks.

Kuidas kohapealsed võtted sujusid?

Gruusias sai kiiresti selgeks, et plaanid on selleks, et neid jooksvalt muuta, sest sealne elu tuksub omas rütmis. Meil jäi üle vaid endi ajakava ümber teha vastavalt sellele, mis järgmisel hetkel üllatavat juhtub ehk siis spontaanselt Gruusia rütmiga kaasa kulgeda. Eks see oligi kõige keerulisem. Kuid ette sai võetud palju – käisime kohalikel külas, matkasime, ajasime siga vardasse, nautisime loodust jne.

Kuidas sinu ema hakkama sai?

Minu ema sai suurepäraselt hakkama. Mul tõepoolest oli esialgu väike hirm, et pidev telekaamerate ees viibimine, võtete intensiivne tempo ja ka ootamatused võivad teda ehmatada, kuid vastupidi. Mu ema, kes pole televisioonivallas kunagi tegutsenud, avanes iga võttepäevaga aina rohkem ja üllatas positiivselt ilmselt nii ennast kui ka teisi. Tunnen suurt imetlust ja aupaklikkust oma ema vastu, et ta niivõrd hästi kõigega kaasa tuli ja hakkama sai. 

TV3 loovjuht Urmas Eero Liiv:

“Kethi emmega Gruusias” on sari, mille kohta käivad kõik parimat meelelahutuslikku reisisarja iseloomustavad märksõnad – seiklus, lust, pidu, elamused, üllatused, põnevus, nali. Tuleb vaid tunnustada Kethi ja tema ema südikust, et nad nii kenasti hakkama said. Ühtlasi tõestab sari, et käbi ei kuku kännust kaugele, sest vaprust, ilu ja huumorimeelt on mõlemale naisele jagatud ühtviisi heldelt. 

Kethi emmega Gruusias” TV3s alates 17.09/ reedeti kell 20.00.

Kommentaarid puuduvad