Farmi-Gabrieli veel mäletad? Vaata, millega tegeleb kirju minevikuga mees täna

uudised.ee

Aastal 2003 jooksis TV3 ekraanil tol ajal eriti palju kõmu ja kõneainet tekitanud tõsieluasi "Farm", kus viiel eestlasel, viiel lätlasel ja viiel leedulasel tuli hakkama saada tsivilisatsioonist ära lõigatud maamajas, kus polnud ei kraanivett ega elektrit, s.t. tuli elada tingimustes, milles elasid meie eelkäijad 100 aastat tagasi. Eriti eredalt paistis silma sarjas osalenud Gabriel Kubjas, kes sai tänu saatele endale ka hüüdnime Farmi-Gabriel. Mehel on olnud äärmiselt värvikas elukäik, millest nüüd ülevaate teeme.

Tõsielusarja "Farm" filmiti 50 päeva jooksul Hiiumaal Mihkli talumuuseumis ning igast päevast valmis üks episood. Tegemist ei olnud ellujäämiskursuse, vaid katsega, kus püüti selgitada erinevate inimeste kooseksisteerimise ning töötamise võimalusi ja ohte. Sarja selgroog oli töö, närvid ja inimsuhted.

Gabriel oli tol hetkel 31-aastane ja töötas turvamehena, lisaks tegeles ta iluuisutamise ja striptiisiga. Gabriel oli toona teist korda vabaabielus. Esimesest, viis aastat kestnud suhtest, oli tal kaheksa-aastane poeg.


Foto: Buduaar

Aastal 2010 krooniti Farmi-Gabriel Eesti stripikuningaks ning striptiisitantsijana alustas mees juba 23-aastasena. Toona edastas mees napilt kolme punktiga strippar Marcot ning tunnistas, et 39-aastasena on tema stripparikarjäär siiski lõpule jõudmas.

2012. aastal esitati Gabrielile vägistamissüüdistus, millega saadeti mees Harju maakohtu ette. Kohus mõistis mehe lõpuks süüdi ja määras talle kahe-aastase tingimisi vangistuse. "Harju maakohus tunnistas täna Gabriel Kubjase süüdi vägistamises ja mõistis talle karistuseks kaheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga," ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots toona. "Kubjas peab tasuma sundraha ja menetluskulud."

2013. aastal ehk 8 aastat pärast saadet tunnistas Gabriel, et aastatega õnnestus tal isegi väga palju raha teenida, kuid kõik polnud enam sugugi nii lilleline. “Ma ei taha hoobelda, aga te ei kujuta ette, millist “rulli” ma selle kaheksa aastaga kokku ajanud olen! Aga teen loomulikult ka muud tööd. Kuigi olid ajad, mil ma ei mõelnud selle peale, sest teenisin ainult tantsimisega. Olid ajad, läksid ajad. Laua peal oli leib ja või, nüüd on nati keerulisem. Esinen kolm-neli korda kuus, vahel isegi kaheksa, kõik see oleneb asjaoludest ning on väga ettearvamatu,” jutusta toona Buduaarile.


Foto: Erakogu

2016. aastal käis mees taas kohtuteed, seekord narkolembuse pärast. Nimelt tabati mees autoroolist, olles kokaiinimõju all. Kohtupaberites kirjutati, et "Gabriel Kubjast süüdistatakse selles, et tema tahtlikult juhtis 03.04.2016 a. kella 02.40 ajal Tallinnas Kaarli kiriku poolt Luise tn 50 juurde mootorsõidukit Lincoln Town Car registreerimismärgiga XXXX, olles joobeseisundis (joove narkootilisest ainest: kokaiin)." Kubjasele mõistis kohus karistuseks seitsmekuulise tingimisi vangistuse pooleteise aasta pikkuse katseajaga. Mees pidi maksma trahvi 845 eurot ning ei tohtinud kolm kuud mootorsõidukit juhtida.

Täna, aastal 2021 võib Gabrieli Facebooki piiludes näha, et mees osaleb endiselt aktiivselt kultuurielus ja astub üles ka filmivõtetel. Näiteks on mees võtnud osa TV3 seriaali "Litsid" võtetest, mille kohta jagas ta ka pilte. 

Kommentaarid puuduvad