Pontšikud astuvad võitlusesse ülekaalu vastu: kaal langeb kiiresti, kui kõik on õigesti tehtud

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis käisid külas Pontšikute projekti liikmed Leo Aadel ja Hander Latt, kellega räägiti eesti meeste ülekaalulisuse teemal. 

Esmalt küsiti kohe meestelt, mis asi on Pontšikute klubi ja mida see endast kujutab? "See sündis sellepärast, et me nägime välja nagu pontšikud. Tänaseks oleme juba natukene allavõtnud ja võib-olla enam nii väga pontšikud välja ei näe, aga oleme ikka pontšikud," selgitavad mehed oma klubi sünnilugu, kuidas ühel hetkel jõuti järeldusele, et liigne ülekaal oleks vaja maha raputada. 

Kaalulangetamine võib üksi olla üsna keeruline ja nii otsustasidki mehed moodustada grupi, et üksteisele sel teekonnal toeks olla. Ainult trennitegemisest paraku ei aita ja väga oluline on ellu viia ka muudatused toitumised ja elustiilis. Üllatuslikult tõdevad mehed, et nad küll söövad näiteks rohkem ja tihedamini kui enne, aga hoopis teisi asju. Näiteks on meeste menüüst väljajäetud magus ja kõik suhkru- ning jahutooted. 

"Ma liigun iga päev - ma otsustasin oma väiksed jalakesed kõhu alt välja võtta ja nüüd ma liigu iga päev 10 kilomeetrit," sõnab Leo, et see on küll üksinda üsna igav ja mõni toetav sõber kulub väga marjaks ära.

Tõuke muutuseks andis just peegelpildi vaatamine - ei meeldinud endale, ei meeldinud teistele, ei olnud mugav, ei saanud riideid osta. "Kui mõte tuli, et kõik koos trenni teha ja üksteist toetada ja veel sponsorid juurde, siis see tundus päris hea ja loogiline mõte, millega rinda pista," kirjeldab Hander. "Tegelt langeb kaal päris kiiresti, kui kõik on õigesti tehtud!"

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad