Uuesti koolipingis! Uut ametit õppiv Grete Paia: ma olen nutnud ja kodutöid teinud

uudised.ee

Eile jõudis eetrisse “Teet, Kristjan ja sõbrad” teine otsesaade. Saates käis külas andekas muusik Grete Paia, kes on asunud uut ametit õppima ning tutvustas saates ka oma esimesi töid. 

"Ma ikka ei suuda koolidest eemale hoida," ütles Paia naerdes ning teatas, et asus Tehnikakõrgkooli moetööstuse erialale õppima. Paia sõnul on ta emal Kuressaares juba alates 1997. aastast "Grete pood" ja nüüd on see saanud ka tema südameasjaks. Kuressaare poest Paia disaini veel osta ei saa, aga lauljanna sõnutsi töötatakse ka selle mõtte kallal. 

Paia näitas otse-eetris oma joonistusi ja töid, mida ta seni teinud on. "Portfoolio selle kohta kindlasti ei saa öelda," täpsustas Paia enne tööde näitamist.

Teet uuris seepeale, kas moetööstuse õppimisel on vajalik väga hea joonistamise oskus. "Tänapäeval tehakse õnneks kõik arvutis, aga muidugi peab olema oskus ise joonistada ja ma ütlen, et joonistamises ma olen kogu aeg jube nõrk olnud. Ma olen nutnud ja kodutöid teinud," tõdes Paia naerdes. Lauljanna sõnul on moetööstuse õppejõud tihti üliõpilastele öelnud, et käte asemel joonistatakse sõrad ja jalgade asemel kabjad. 

Grete andis Teedule ja Kristjanile kingituseks oma esimese disainitud eseme - Johnny Bravo vööd. "Mina olen ise terve suvi kandnud seda vööd erinevate kleitide peal," rääkis Paia ning soovitas saatejuhtidel selle teksade peale panna, et stiilsena paista. Grete disainitud vöö peal on tema oma laulust tuntud tekst: "Kuidas ma tean, mida sa tahad, kui sa ei tea seda ise ka".

Vaata eilses saates Grete Paiaga tehtud intervjuud ja tema esimesi moetöid TV3 Playst. 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad