Vinge! Eurovisiooni võitnud Itaalia ansambel Måneskin esineb Tallinnas

uudised.ee

13. märtsil esineb Eurovisiooni võitja ning globaalne muusikaline fenomen, Itaalia bänd Måneskin oma tuuri “Loud Kids On Tour ‘22” raames Tallinnas, Saku Suurhallis. Piletite eelmüük registreeritud Piletilevi klientidele saab alguse teisipäeval, 28. septembril kell 13.00, avalik müük algab neljapäeval, 30. septembril kell 13.00.

Måneskin on esimene Itaalia rokkbänd, mis on kahe lauluga jõudnud UK singliedetabeli esikümnesse ning teine bänd Eurovisiooni ajaloos, mis figureerinud Billboard Global 200 edetabelis. Bänd on kogunud miljoneid kuulamisi ja vaatamisi Spotifys, iTunesis, YouTube’is, Deezeris jne ning andnud mitmeid välja müüdud kontserte, mida isegi Covic-19 ei suutnud mõjutada.

Måneskin on bänd, mis peale aastatepikkust pausi tõestas, et Eurovisiooni kontekstis saame taaskord rääkida mitte ühe hiti imest, vaid globaalselt edukast karjäärist. Seda enam, et tegemist ei ole mitte klassikalise pop-, vaid hoopis rokkbändiga.

Måneskin sai alguse aastal 2016. Vokalist Damiano, bassist Victoria, kitarrist Thomas ja trummar Ethan kohtusid ning valisid endale nimeks Måneskin, mis taani keeles tähendab kuuvalgust. Nime soovitas Victoria, kes ise on poolenisti taanlane. Bändi muusikat saab kirjeldada erinevate muusikaliste mõjutajate seguna – on nii rock’n’rolli, räppi ja hiphopi, reggae’t, funki ja popi, mida kõike hoiab koos solisti Damiano hingestatu vokaal.

Nende karjäär algas tänavamuusikutena Rooma tänavatel ning 2017. aastal osalesid nad Itaalia versioonis saatest “X-Factor”. Tulemuseks oli teine koht ning esimene kontserttuur, mis läks vaatamata nende noorele eale ning kogenematusele igati hästi. Debüütsingel “Chosen”, mis saate ajal ilmus, kogus miljoneid kuulamisi ning jõudis topeltplaatina staatusesse. Samanimeline EP, mis tuli välja 2017.aasta detsembris, jõudis vaid kahe kuuga plaatina staatusesse.

Bändi esimese 21-kuupäevalise 2018. aasta veebruarist aprillini toimunud tuuri piletid müüdi välja paari tunniga. Sama aasta märtsis ilmus singel “Morirò” ning seejärel “Torna a Casa”, mis sillutasid teed uuele, täies mahus bändi poolt kirjutatud albumile “Il Ballo Della Vita” (oktoober 2018). Plaat jõudis esikohale FIMI/Gfk edetabelis, neli singlit jõudsid esikümnesse ning vaid paar tundi peale ilmumist oli album iTunesis esikohal ja teisel päeval pärast ilmumist olid kõik lood Spotify TOP50 edetabelis. Miljon kuulamist koguti vähem kui 24 tunniga. Selline edu oli Itaalia bändi kohta enneolematu!

Albumi edu tuules suundus Måneskin 2019. aastal Il Ballo Della Vita Euroopa tuurile, mis lisaks Itaaliale hõlmas esinemispaiku Hispaanias, Prantsusmaal, Belgias, Šveitsis, Saksamaal ja Suurbritannias. Tuuri raames anti rohkem kui 70 välja müüdud kontserti.

2019. aasta lõpust 2020. aasta kevadeni elas bänd Londonis, kus töötati oma muusikalise stiili ja uue materjali kallal. Tulemusena ilmus 2021. aasta märtsis teine album “Teatro d’ira: Vol. I”, mis jõudis samuti plaatina staatusesse. Märtsi alguses võitis tänaseks väga tuntud lugu “Zitti e Buoni” Sanremo Music Festivali ning mais triumfeeris sama laul juba Eurovisiooni lauluvõistlusel.

2022. kevadel suundub Måneskin taaskord tuurile ning 16ne kontserdiga tuur “Loud Kids On Tour ‘22” toob nad ka Tallinnasse.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=RVH5dn1cxAQ[/embed]

Kommentaarid puuduvad