„Tulevikumaa“ – üks Disney alahinnatumaid seiklusfilme

uudised.ee

Tulevikumaa (Tomorrowland, 2015) lavastaja on kahekordne Oscari-võitja Brad Bird (animatsioon „Imelised“, „Võimatu missioon: Variprotokoll“). Peaosadest leiame Hollywoodi superstaarid George Clooney ja Dr. House’i kehastanud Hugh Laurie. Sellest hoolimata jäi Disney filmiga umbes 150 miljoni dollariga miinusesse. Siiski on inimesi, kes arvavad, et „Tulevikumaa“ on üks alahinnatumaid Disney filme.

„Tulevikumaa“ räägib uudishimulikust tüdrukust (Britt Robertson) ja elus pettunud kunagisest lapsgeeniusest leiutajast (George Clooney), kes suunduvad seiklusele teise dimensiooni nimega Tulevikumaa. Tulevikumaal on pikk ajalugu. Disney visionäärist looja Walter Elias Disney lõi 1960ndatel kontseptsiooni tulevikulinnast, mis ühendab tehnoloogia viimase sõna ja Ameerika tööstuse innovatsiooni ning saab olema eeskujuks kõikidele tulevastele linnadele. Linna ehitus jäi küll Walt Disney surmaga katki, kuid see inspireeris Disney Tulevikumaa-nimelise futuristliku teemapargi loomist, mis omakorda päädis samanimelise filmiga.

Ameerika ajakirjanik Al Horner arvas selle aasta kevadel The Guardianis, et „Tulevikumaa“ pole mitte kehv, vaid äärmiselt alahinnatud film. Tema arvates küsib film, kuhu on jäänud inimeste usk paremasse tulevikku? Miks me ei räägi kosmose vallutamisest ja tuleviku leiutistest sama optimistlikult kui 19050ndatel või 60ndatel?

Horner väidab, et vaatajad ei tahagi näha helget tulevikku, sellest ka filmi põrumine kinokassas. Tundub, et inimesi köidavad katastroofilisest tulevikust rääkivad filmid sama palju kui skandaalidest, vägivallast ja õnnetustest nõretavad uudised. Kui me isegi ei suuda ette kujutada, milline oleks ideaalne tulevik, siis kuidas me sinna jõudma peaks? See on perefilmi kohta raske küsimus, kuid on vahepealsete aastatega veel aktuaalsemaks muutunud.

Seiklusfilm „Tulevikumaa“ esilinastub sel reedel kell 21.00 kanalil TV3 Film, mida näeb satelliitteleoperaatori Home3 ning teiste teleoperaatorite valikus.

[embed]https://youtu.be/lWZ7O-RrATY[/embed]

Kommentaarid puuduvad