Ülevaade! Tuntud inimesed, kes vahetasid oma sünninime

uudised.ee

Nimi on miski, mille inimene saab sündides ning ühe teooria kohaselt lähebki igaüks ajapikku oma nime nägu. Paraku aga pole kõik alati oma sünninimega lõpuni rahul ja vahetavad seda mõnel endale olulisel põhjusel. Teeme ülevaate tuntud inimestest Eestis, kes on oma kodanikunime vahetanud.

SÜNNE VALTRI -> SYNNE VALTRI

Lauljanna Synne Valtri kandis esialgu ametlikult nime Sünne, ent möödunud aasta septembris vahetas ta oma nime ametlikult ära sünnipäevakingitusena iseendale. Laulja kasutas tegelikult aastaid Ü tähe asemel Y tähte ja see oli ka põhiliseks argumendiks nime muutmisel tema jaoks. 

MARIANN TREIMANN -> MALLU MARIANN TREIMANN

Tuntud blogija Mallukas ehk Mariann Treimann otsustas samuti oma eesnime ära vahetada. "Lihtsalt ärkasin ja olin nagu, mulle ei meeldi nimi Mariann," kirjutas ta oma blogis. "Tegin avalduse ja nüüd on mul… muu nimi! Ma ei viitsinud kõiki meile vahetama hakata, seega on Mariann nüüd mu keskmine nimi ja eesnime pole ilmselt ka raske välja mõelda, või mis?" avaldas uue nimega Mallu Mariann Treimann.


Foto: Tiit Blaat/Kroonika

MERILIN TAIMRE -> CASSIA SHAKTI ŠAMOTAILO

Paljas Porgand ehk Merilin Taimre jättis üsna ootamatult hüvasti oma nimega, otsis üürniku enda uhkesse korterisse ja teatas, et kolib Eestimaalt minema. Juba mõnda aega tegi Paljas Porgand oma Instagrami postitusi teinud inglise keeles ja selguski, et naine kavatseb alustada uut elu väljaspool Eestit ja lisaks on muutnud oma nime. Sellest kõigest kirjutas naine oma blogis.


Foto: MEISI VOLT, MARSAANA COMMUNICATIONS

GYRCELEA-ITHAKA-MARIA PRUULI -> ITHAKA MARIA HARITO 

Ühiskondlikult on olnud kombeks, et naine vahetab perekonnanime abielludes. Ithaka Maria vahetas nime aga hoopis pärast lahutust ja mitte tagasi neiupõlvenimeks. Nimelt on Ithaka Maria sünninimeks Gyrcelea-Ithaka-Maria Pruuli. Perekonnanimi muutus tal 1997. aastal, kui ta Tomi Rahulaga abielludes abikaasa perekonnanime võttis. Pärast lahutust otsustas naine vabaneda oma neiupõlve nimest ning võttis kandmiseks Setomaalt pärit esivanema perekonnanime Harito.


Foto: Buduaar

MAARIKA -> CAROLE

Hiljuti saates "Poissmeeste pidu" osalenud 19-aastane Carole ei esinegi saates oma sünninimega. Tuvastasime, et neiu on varasemalt osa võtnud ka Delfi suhtesaatest "Klikk", kus kandis hoopis nime Maarika. Miks neiu nime vahetas, ta kommenteerida ei soovinud. 


Foto: kuvatõmmis videost

Kommentaarid puuduvad