Eesti Laulult ametlikuks koosseisuks: Suured tüdrukud on tulnud, et jääda

uudised.ee

Eile rõõmustas televaatajaid iganädalane reedeõhtune otsesaade “Teet, Kristjan ja sõbrad”. Saatekülalisteks olnud Dagmar Oja ja Kaire Vilgats teatasid, et nende koosseis Suured tüdrukud läheb edasi ametliku ansamblina. 

Kui selle aasta kevadeni olid Kaire Vilgats ja Dagmar Oja rahvale rohkem tuntud kui suurepärased taustalauljad, siis 2021. aasta Eesti Laulu võistlusel astusid nad üles ka solistidena. Nende koosseisu nimeks sai Suured tüdrukud ja esitasid võistlusel Koit Toome kirjutatud laulu “Heaven’s Not That Far Tonight”, kus hoopis tuntud sooloartistid nende  taustalauljadeks olid. 

Saates teatasid Kaire Vilgats ja Dagmar Oja, et Suured tüdrukud on nüüd ametlikult bänd. “Me oleme tulnud, et jääda,” ütles Kaire Vilgats. 

Saatejuht Teet Margna uuris, kust tuli selline ambitsioon oma bänd luua. “Nüüd me kasvasime suureks, oleme suured tüdrukud ja oskame ise midagi teha,” tõdes Oja, et aeg oli lavakardinate tagant välja tulla. 

“Meil on oma loominguga natukene kehvasti üldiselt, aga see ei tähenda üldse seda. et me pole võimelised seda tegema,” rääkis Vilgats bändi repertuaarist. Oja on ise kirjutanud varasemalt kolm-neli laulu, mis viitas sellele, et ehk sealt võib tulla ka nende järgmine oma loomingul põhinev lugu. “Rohkem kui Ivo Linna,” kiitis Kristjan Jõekalda lauljannat laulude kirjutamise eest. 

Kuna Vilgats ja Oja on hästi kursis teiste lauljate repertuaaridega, viisid saatejuhid läbi mängulise lauluvõistluse, mis pani kaasa laulma ka stuudiopubliku. Saatejuhid ütlesid mõne naise nime ning lauljate ülesanne oli meenutada, millises laulus selline naise nimi võis olla, ning laulda seda laulu otse-eetris.  

Vaata Kaire Vilgatsi ja Dagmar Oja meeleolukat lauluvõistlust “Teet, Kristjan ja sõbrad”. 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad