Kõrv peale! Mihkel Raud avaldas oma esimese eestikeelse soolosingli “Saab saab”

Mihkel Raud avaldas oma esimese eestikeelse soolosingli “Saab saab”, mis valmis originaalis 1999. aastal, kuid jäi toona tähelepanuta ja taaselustati nüüd eestikeelselt. 

“Eks ma olen muusika juurde suuremalt naasmisele ammu mõelnud. Oli ilmselt aja küsimus, millal ma uuesti päris oma bändi kokku panen ja vana armastuse ehk laulude kirjutamise ning esitamise juurde tagasi tulen,” tõdeb Raud. 

Mihkel Raua uue bändi repertuaar koosneb suures osas omaaegsetest Mr Lawrence’i lauludest. “Ma olen nimelt veendunud, et kui ingliskeelseid lugusid on maailmas juba piisavalt, siis eestikeelsetele on alati ruumi,” leiab Mihkel. 

Raud oma uuest loost: “”Saab saab” meenutab elukäigult natuke “Kus kulgeb kuu” nimelist laulu, mille ma 90ndatel Mr. Lawrence’ile kirjutasin ja millele Ines aastaid hiljem eesti keeles uue hingamise andis. “Saab saab” valmis originaalis 1999. aastal, kuid jäi erinevatel põhjustel toona tähelepanuta, nüüd tundus mulle õige hetk seegi laul eesti keeles taaselustada.”

““Saab saab” sündis küll ühe väga konkreetse ja minu jaoks olulise sündmuse ajel, kuid ehk leiab iga kuulaja selles kahe võõra (ent samas tuttava) inimese juhusliku kohtumise loos seoseid ka oma elu ja unistustega,” selgitab Raud.

Laul salvestati Tallinnas bändi kitarristi Eric Kammiste produtsendi pilgu all. “Kuna “Saab saab” vajas 70ndate stiilis kuiva ning ausat soundi, siis otsustasime miksimise ja masteringi usaldada ameeriklastele, kes taolist esteetikat hästi valdavad,” sõnab Mihkel.

Laulu miksis kokku Sergio Rios, keda tuntakse peamiselt Orgone’i kitarristina ning masteringi tegi JJ Golden, kes on töötanud muuhulgas paljude Daptone’i albumitega (Sharon Jones, The Budos Band jne).

Kuula Mihkel Raua uut lugu siit:

[embed]
class="advertising--side js-advertising js-side-advertising lazyload advertising--first">

Kommentaarid puuduvad