Homme
20. okt
3...13
-2...7
Ülehomme
21. okt
11...15
8...13

Meelelahutus

''Kättemaksukontori'' näitleja Amanda: väga tänuväärne, et saan läbi oma karakteri tõsistele probleemidele tähelepanu juhtida

Näitleja Amanda Hermiine Künnapas
13:43 14. oktoober 2021

"Kättemaksukontori" eelmises osas lahendatati tõsist probleemi, mis pöörab tähelepanu just naistevastasele vägivallale ja ahistamisele. Menuseriaal jätkab ka täna sama looga, kus sadist on Lumi-Lee enda juurde suvilasse kutsunud ja üritab teda seal vägistada. Marion ja Freya sekkuvad ja mees arreteeritakse. Küsisime näitleja Amanda Hermiine Künnapasilt, kuidas tema ennast näitlejana sellist rolli kehastades tunneb ja miks on oluline tähelepanu pöörata ka ühiskonna valupunktidele.

''Seriaal lahkab sageli päevakajalisi teemasid ja päris probleeme. Ta on komöödia, aga samas seal on alati midagi enamat, mingi mõttetera,'' lausub noor näitleja Amanda Hermiine Künnapas ja lisab, et selle valupunkti fookusesse toomine mingil määral ikka puudutas teda. ''See on väga hea, et sellest räägitakse ka seriaalides, aga mul ei ole endal ka sellist kogemust, mida ma selle konkreetse looga lingiksin,'' märgib ta.

Amanda sõnul on äärmiselt tänuväärne, et läbi oma karakteri ja mängu saab sellistele probleemidele tähelepanu juhtida. ''Jube mõelda, et reaalselt selline olukord on olnud kellegi jaoks reaalsus, on jube. See on küll käsikiri, mille järgi meie mängime, aga kui on keegi seda niimoodi mõelnud ja kirjutanud, siis tegelikult selline käitumisviis ja juhtunu ka kuskil eksisteerib,'' arutleb Amanda. ''Kuid ma loodan, et tuleb veel selliseid võimalusi, et saaks tõsisemaid lugusid kajastada,'' lisab ta.

Kui seriaali filmitakse, siis mõne osa puhul on Amandal raske ette kujutada, et selline asi on päriselt juhtunud. ''Mõnes osas on see kergem, et panna ennast sinna olukorda. Kas või selle sama osa juures, et lõpuks oli nii, et kui sa kohtud sellise tüübiga ja sa tead, et ta on teinud selliseid asju, siis ma ikka mõtlen, et peab ikka rohkem keskenduma selle peale, mida ma siis päriselt tunneksin,'' analüüsib Amanda oma karakteri loomist seriaalis.

Kuid mida teha, et meie riigis oleks vähem selliseid juhtumeid ja vägivalda? ''Lihtne öelda, et rohkem läbipaistvust. Sooviksin, et räägitakse rohkem asjadest nii nagu nad on. Siin läheb ka sügavaks, et miks Eestis üldse see elu selline on ja miks inimestel tekib selline vägivald, peab ilmselt täiesti kuhugi süvitsi minema. Praegu on need tagajärjed, tegelikult peab tegelema juba ennetusega,'' analüüsib noor näitlejatar.

''Kättemaksukontor'' on juba täna kell 21.00 TV3s!


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!