Kellel on õigus? Kaalusaates osalenud naine kaotas vaid kaks kilo ja süüdistas Erik Orgut oma ebaedus

uudised.ee

2019. aastal TV3 ekraanil jooksnud “Kallis, sa oled kosunud” üks osaline Elina Hokkonen võttis poole aasta jooksul alla vaid kaks kilo ning süüdistas oma ebaedus toitumisnõustaja ja treener Erik Orgut, kes survestas teda liiga palju.

Elina oli oma kaaluga kimpus olnud kogu oma elu ja juba lapseeas oli ta võrreldes teiste lastega pontsakam. Tõsiseks probleemiks sai kaal umbes 14–15 aastaselt. 

Elina proovis ja katsetas kilode kaotamiseks mitmeid erinevaid lähenemisi, kuid asjatult. Tema peamine söömasööstude põhjustaja oli stress, mis muutis toidu tema jaoks omakorda nii preemiaks kui ka lohutuseks. 

Oma ankeedi saates osalemiseks saatis Elina esialgu lihtsalt naljaviluks, sest nägi juhuslikult telerist reklaami. Ent mida aeg edasi, seda parem see mõte tundus – mure kehakaaluga oli päris suur.

Esimene kohtumine kaamerate ees sujus väga hästi, aga kuu hiljem Erik Orguga jõusaalis kohtudes olid asjalood muutunud. Näiteks meenutas Elina toona, kuidas pärast üht personaalset treeningut lõhkus tema selg nii valutada, et ta ei saanud kolm päeva hästi liikuda. "Ütlesin küll, et need viiekilogrammised raskused on mulle liiast, aga Orgu suhtumine oli selline, et temaga pole mõtet vaielda, sest tema on targem. Kokkuvõttes tegin aga endale liiga."

Elina pettus ka toitumiskavas ja tundis, et ta jäeti oma muredega üksi. Lõppkokkuvõttes vedas teda alt toitumiskavast alati mitte kinnipidamine, kaootiline söömine ja halb klapp Orguga.

Orgu ise kommenteeris teemat nii: "Olen väga kurb Elina ütluste pärast, sest mina ja saatemeeskond andsime oma parima, et tal õnnestuks püstitatud eesmärk saavutada. Eriti kurvaks teevad vale­väited ning ka see, et ta pole tõelise probleemiga tegelema hakanud, sest see ohustab ta elu. Elinale soovitan jätkuvalt pöörduda sinna, kuhu ma tal soovitasin pöörduda ning kuhu ta ka lubas pöörduda, sest sealt saab ta abi, mina pole sellesse valdkonda spetsialiseerunud."

Vaata ka fotosid, milline oli Elina enne ja pärast kaalusaadet!


Foto: TV3

Kommentaarid puuduvad