Hõbenõela nominent kasutab moekollektsioonis eripärast materjali: klaas on habras nagu inimhing

uudised.ee

Järgmisel nädalal on eesootamas aasta kõige olulisem moesündmus – Tallinna Fashion Week. Lavale jõuavad kõige uuemad eesti disainerite loomingud ning parimatele disaineritele jagatakse välja ka auhinnad. Saates ''Seitsmesed'' käisid külas Tallinn Dollsi eestvedaja Mari Martin ning noor disainer ja Hõbenõela nominent Karl Joonas Alamaa.

Alamaa sõnul mõtles ta oma uut kollektsiooni luues väärtustele ja väärtuste ajalisuse üle. Oma kollektsioonis on ta kasutatud klaasikunsti detaile. Klaas peegeldab Alamaa sõnul inimest ja inimhinge, samas on klaas habras ning võib väikese vale liigutuse tagajärjel puruneda viidates inimhinge haprusele.

’’Kuidas me ennast defineerime on sellise igavikulisuse ja transestense plaani mõistes läbikumav. Ma näen seda inimest kõige selle läbikumavuse alt sellise teatud tõelisuse või pühalikkuse kehastuses,“ rääkis Alamaa klaasikunsti tähendusest oma kollektsioonis.

Tallinn Dolls on väga edukas kaubamärk, mis on tuntud pea igale eestlannale. Martini sõnul võtab ta disaini mänguliselt ning peab oluliseks, et mood oleks kooskõlas inimese endaga. „Võimendada inimest ja tema enda emotsioone. Tuua inimeste ellu positiivsust ja mängulisust,“ rääkis Martin, et moodi ei tasu liiga tõsiselt võtta, sest muid muresid on elus juba piisavalt.

Vaata disaineritega tehtud intervjuud videost:

Kommentaarid puuduvad