Täna
03. dets
-6...0
-8...0
Homme
04. dets
-15...-3
-16...-4

Meelelahutus

Paanikahood, magamatus ja suitsiidsed mõtted: kolm tuntud Eesti inimest räägivad oma läbipõlemisest

15:30 19. oktoober 2021
Autor: uudised.ee

Sandra Vabarna, Loore Aaslav-Kaasik ja Liisa Pulk räägivad "Laseris" oma loo läbipõlemisest ja mis katsumused neil siiani käsil on. Läbipõlemine ei ole tingitud ainult sellest, et tööl on palju teha ja on kiire, vaid see on mõjutatud ka tavalisest elustiilist.

Kui olla magamata, ületöötanud, vabadel hetkedel teha tööd, toitumine on teisejärguline, nutiseadmes istumine - kõik need asjad kokku viivad tupikusse. Pidev püüdlus paremaks saada viis kõik kolm naist üle piiri.

Sandra ei suutnud kolm päeva füüsiliselt üles tõusta voodist, sest mitte miski, isegi tema aastane laps, ei motiveerinud teda tõusma.

Liisa räägib, et peale selle, et ta ei taha üles tõusta, ei taha ta suhelda teiste inimestega. On ärevushäired, paanikahood, ei ole söögiisu, huvide puudumine, ei tunne rõõmu, ei taha midagi teha, motivatsiooni puudus. Isegi sõpradega välja minemine ja suhtlemine on nii suur kohustus, et kõik suhted tunduvad koormavad ja väsitavad.

Loore sõnul kimbutas teda täielik söögiisu kadumine ja ärevushood, mis käisid justkui hooajati: olles kuskil reisil või aastaaja vahetus juba muutis olukorda.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!