Teist korda staarisaate finaalist välja jäänud Elis ennustab, kellest saab see aasta superstaar

uudised.ee

Elis Roost osales sel aastal saates “Eesti otsib superstaari”. Pühapäeval oli eetris lohutusvoor, kus Elise särtsakas esitus jäi paraku aga tema teekonna viimaseks. Kuna Elis osales ka eelmisel hooajal staarisaates, siis uurisime, millised erisuse tähendab ta selle ja eelmise hooaja vahel, mis tulevik toob ning kas ka uuel hooajal Elis staarisaatesse kandideerida plaanib. 

Osalesid eelmisel hooajal “Eesti otsib superstaari” saates. Kas seekord tundsid ennast sellel teekonnal kindlamalt, kuna varasem saates osalemise kogemus oli olemas?

Ma ei ütleks, et eelmisel hooajal osalemine oli see, mis olemise kindlamaks tegi - pigem andis enesekindlust vanuseline küpsus, muusikaline haridus ja esinemiskogemus, mida oli mul sellel korral kolme aasta võrra rohkem.

Erinevalt eelmisest hooajast pääsesin ma sel hooajal ka stuudiovooru ja lohutusvooru, mis oli lihtsalt meeletult võimas kogemus! Teha koostööd Eesti oma ala parimatega, tutvuda nii ägedate noorte lauljatega, ja laulda otse-eetris sada tuhandetele Eesti inimestele - seda on raske sõnadesse panna. Lisaks olin küpsem, ennast rohkem leidnud, avatum ja nautisin igat hetke!

Milliste emotsioonidega Sinu teekond saates lõppes?

Eelmisel korral jäin juba stuudiovoorust välja, ja eks ikka lootsin edasi saada, kuid sain ratsionaalselt mõeldes aru, et sellised konkursid ongi mingil määral õnnemäng: kellel on parem päev, kui tugevad lauljad on konkurentsis, kes teeb parema loovaliku jne.

Seekord finaalist välja jäädes tunnen kerget leinatunnet selle imelise teekonna lõpu pärast, mis oli mu elus nii võimas kogemus, ja millesse väga sisse elasin. Ikka on tühi tunne sees, kui midagi nii ägedat läbi saab, kuid mul on süda rahul, sest tean, et tegin kõik otsused oma parima teadmise järgi, andsin laval oma parima ja olen sellest kogemusest juba nii palju saanud.

Mida saatest sel aastal kaasa võtsid?

Oh, neid asju on väga palju! Otse-eetris üles astumise, kaamera ees rääkimise ja The Swingersiga esinemise kogemuse, tutvused ja muidugi väga palju eredaid mälestusi terveks eluks. Näitasin Eesti rahvale oma võimeid ja kindlasti jäin nii mõnelegi inimesele meelde, mis annab hea tuule tiibadesse muusikamaailmas jätkamiseks. Pärast pikka esinemiste pausi tõestasin oma võimeid mingil määral ka iseendale - et olen heas vormis ja kirg laulmise ja esinemise vastu endiselt sama põlev!

Mis Sa arvad, kas finaali pääses mõni laulja, kelle vokaalsed võimed jäävad Sinu võimetele alla?

Minu arvates saab inimeste vokaalseid võimeid omavahel võrrelda kuni mingi piirini. Sellel tasemel vokalistid, kes juba stuudiovoorudesse jõudsid - sealt maalt muutuvad minu jaoks vokaalsed võimed juba suurel määral isikliku maitse ja muusikastiili küsimuseks. Mina olen tugev omas stiilis ja võin hätta jääda endale võõras žanris ja täpselt samamoodi on iga finalist tugev just oma asja tehes. Sellepärast ongi nii palju räägitud sellest, kui oluline on teha just enda häälele kõige sobivamad lauluvalikud.

Mis tagab saates “Eesti otsib superstaari” osalejale kindla edu?

Raske on öelda, mis on see maagiline võimete ja omaduste kombinatsioon, mis siin saates edu toob, sest iga osaleja on nii erinev, aga särav välimus ja enesekindlus, karismaatiline jutt, fännibaas ja kindlasti ka tabavad loovalikud on lisaks heale häälele meeletult suur boonus.

Mis Sa ise arvad, mis oli Sinu puuduseks?

Seda, miks ma piisavalt hääli ei kogunud, oskab ehk kõrvaltvaataja pilk paremini öelda. Valisin esitamiseks sellise loo, mis oleks kindlasti bändiga paremini toiminud ja võib-olla ei osanud rahvas minu lohutusvoorus esitatud looga samastuda. Jäin oma esitusega rahule, sest see oli parim, mida sel hetkel suutsin endast anda.

Ütlesid ühes saates, et Sinu sihiks on finaal ning peale seda juba superfinaal, siis mida oleks andnud Sulle finaalvoorudes osalemine?

Finaalides oleksin kindlasti saanud näidata endas erinevaid külgi, ning bändiga ja taustalauljatega selles saates üles astumine oleks olnud lihtsalt meeletult võimas. Finalistiks olemine tähendab ka palju erinevaid seiklusi ja koolitusi väljaspool lava, millest oleks kindlasti väga põnev olnud osa saada. Finalistid koguvad ka üsna palju tuntust ja kes mängib oma kaardid õigesti, võib lennata tähena muusikamaailmasse.

Tantsuvoor oleks kindlasti minu leivanumber, oleksin ikkagi selle dueti Koit Toomega tahtnud ära teha, ja kes osalejatest muidugi ei tahaks superfinaalis Saku Suurhallis tuhandete inimeste ees üles astuda?

Millised plaanid on Sul edasiseks?

Laulmine ja esinemine on ikka nii minu värk, et seda ma kuhugi jätta ei saa. Praegu on mul soolas üks tüdrukute showprojekt laeval, jätkan popmuusikaõpinguid Royal Northern College of Music'us, kindlasti kavatsen väga palju erinevaid live esinemisi teha, ja siinkohal kasutaksin ka juhust öelda, et olen avatud igasugustele projektipakkumistele - showd, saated, esinemised, muusikalid, bändid, laulan meelsasti ka bäkki! Minult on palju küsitud, et millal sa lõpuks originaalmuusikat avaldad - vastus on, et ma väga tahaksin, aga vajaksin kedagi, kellega koos kirjutada, nii et laulukirjutajad, muusikaprodutsendid - minu postkast on avatud! :) 

Keda Sa ennustad sel aastal saate “Eesti otsib superstaari” võitjaks?

Võitjaks ennustaksin seekord mõnda võimsama vokaaliga tüdrukut! 

Kolm on kohtuseadus -  kui tuleb uus staarisaate hooaeg, kas Sa plaanid uuesti osaleda?

Arvan hetkel, et see oli mu viimane superstaarisaade, aga teistes laulusaadetes osaleksin suure põnevusega!
Ma olen väga seda usku, et elu paneb asjad paika. Kes on nii-öelda määratud tuntud lauljaks või staariks saama, see saavutab selle ühel või teisel viisil - saade on lihtsalt üks võimalikest viisidest.

 

 

Kommentaarid puuduvad