Priit Pius elumuutvast haigusest: mul peab süstal koguaeg endaga kaasas olema

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis käis külas näitleja Priit Pius, kes tuli hiljuti koos Kait Kalliga välja stand-up etendusega “Midagi ikka”. Juttu tuli nii Priidu parodeerimisoskusest kui ka elumuutvast haigusest – diabeedist.

Priidu sõnul nakatusid nad koos vennaga näitlemis- ja parodeerimispisikusse juba noores eas, kui nad “Edekabelit” fännasid ja koolis Maidet ning Valdurit parodeerisid. Sealt edasi liiguti näiteringi ja jätkati näitlejateekonnal. “Ka meie stand-up etenduse peamine eesmärk on siiski nalja teha ja meelelahutust pakkuda,” tõdeb Pius ja kinnitab, et etendust plaanitakse mängida ka tuleval aastal.

Priidul diagnoositi 15-aastasena 1.tüüpi diabeet, mis tähendab, et tal peab olema iga päev süstal taskus insuliiniga ja ta peab end päevas mitu korda süstima. Nüüd on tal ka keha küljes aparaat, mis aitab tal haigusega paremini toime tulla ja kontrolli all hoida. “Öeldakse, et see on heaoluühiskonna haigus ehk seda esineb peamiselt vanemate inimeste seas,” selgitab Priit. 

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad