Uskumatu! Eestis jääksid lubadest ilma, kui sõidaksid nii nagu kohalikud Gruusias

uudised.ee

Täna õhtul jõuab eetrisse järjekordne osa reisisaatest “Kethi emmega Gruusias”. Iga kord võib saadet vaadates teada saada huvitavaid fakte ja eripärasid Gruusia kohta. Seekord rääkisid kohalikud Gruusia kaupmehed, kuidas on neil suhe kange alkoholi ja auto juhtimisega. 

Gruusias tänavatel ringi käies tutvusid Kethi Uibomägi ja ta ema kohalike kaupmeestega, kes oma toodangut tutvustasid. Gruusias tarbitakse alkoholi palju – juuakse rohkelt veini, aga võõras pole ka kange alkohol. 

Sealsetel kohalikel on kombeks müüa alkoholi lettidel tavaliste plastikpudelite sees. Eestlannadele tutvustati tša-tšat ehk 60%-list viina ja 40%-list konjakit. “Konjak kaunitarile,” ütles kaubitseja Kethile ja julgustas teda endaga koos konjakit proovima. “Mehed ise tša-tšat teevad, ise tša-tšat joovad ja ise tša-tšat müüvad,” tõdes Kethi, kuna kaupmehel endal silmad konjakist kilasid. 

Alkoholi tarbimine ei tekita kohalikele probleeme ka rooli istuda. “Poolt liitrit joon vabalt ära ja seejärel istun auto rooli ja sõidan normaalselt koju,” teatas teine kaupmees. Tema sõnul sõltub see inimesest, sest ega kõik ei suuda juua ja autot juhtida. “Gruusia meestele pole see mingi probleem,” tõdes Kethi, et see on puhtalt harjumuse asi. “Kombed, kombed,” tõdes ta.

”Kethi emmega Gruusias” on juba täna TV3s kell 20.00. 

 

 

Kommentaarid puuduvad