Kolmikute ema Kadi Soop: kõige raskem on ühiskonna poolt tulev halvakspanu

uudised.ee

Seitsmestele tuli külla noor kolme lapse ema Kadi Soop, kes räägib avameelse ja keerulise loo oma kolmikutest, kellest kaks sündisid siia maailma haigetena.

Kadi kahel lapsel on puue. Nende kõne ja kognitiivsed oskused ei vasta tavalisele kolme aastase omale. ''Nende mõistmiseks tuleb silmist ja südamest soovi lugeda ning nad ei oska ennast kõnes väljendada,'' avaldab ema ja lisab, et lapsed on sündinud enneaegselt.

Kadi ütleb, et üks raskemaid asju kolma lapse kasvatamise juures on see, kui elukaaslast pole kodus ja naine peab neid üksinda magama panema. ''Sa paned ühe magama ja teine mõtleb, et ta ei taha magada ning pead neid suutma korraga ära väsitada,'' räägib Kadi detaili oma argipäevast.

Kuid tema sõnul on siiski kõige raskem ühiskonna poolt tulev halvakspanu. ’’Me kogesime seda mitmelt poolt. Kuna tüdrukutel on erivajadus, siis neid lasteaiast ja teised lapsevanemad vaatasid viltu ja tekib see hirm, et miks minu laps peab käima erivajadusega lapsega ja kas see kuidagi minu last ei mõjuta. See puue ei nakka ja tal ei ole kõnet, siis ei hakka tervele lapsele külge,’’ sõnab Kadi.

Vaata kogu intervjuud Kadiga siit:

Kommentaarid puuduvad