Jan Uuspõld kõige ebameeldivamast rollist: mängides võid seda armastama hakata, aga hiljem

uudised.ee

Eile käis saates "Teet, Kristjan ja sõbrad" külas näitleja Jan Uuspõld, kes rääkis oma praegustest projektitest ja rollidest, mida ta erinevatel lavadel mängib. Lisaks rääkis näitleja oma unistuste rollidest ning kehastatud tegelaskujust, mida ta lausa jälestas. 

Jan Uuspõld teatripublikule on tuntud mitmetest žanritest- näitleja on kaasa teinud väga mitmetes komöödiaetendustes ja naerutanud inimesi pisarateni, kuid samuti on Eesti draamateatri näitleja mänginud paljudes draamaetendustes. 

Saatejuht Kristjan uuris Jani käest, mis on need rollid, mida ta kindlasti veel elus mängida sooviks. "No kui sa vaatad päris vanast ajast "Norman vallutaja" näiteks," arutles näitleja. "Siis kindlasti "Kes kardab Virginia Woolfi?", sealt võiks osa mängida, mida Aarne Üksküla mängis," meenutas Jan. Ta pidas silmas George-nimelist tegelaskuju. 

"Aeg-ajalt tuleb mängida hoopis selliseid rolle, mida sa sisemuses jälestad. On sul mõni selline ka olnud?" uuris Teet. "Hilja aega oli küll," tõdes Jan, kuid selle rolli ja lavastuse nime ei tahtnud ta kõva häälega välja öelda. "Vaadake ise. Paar aastat tagasi oli, Oja-Petsiga koos mängisime" jäi näitleja salapäraseks. Mõnikord on Jani arvates nii, et mängides rolli võid seda ka armastama hakata, kuid hiljem meenutad tegelast ikkagi vastikustundega.

Jan pidas silmas Puutini tegelaskuju, keda ta etenduses "TRAMP ja PUUTIN" kehastas. Juba toona ütles Jan Õhtulehele, et ta ei saa aru, kuidas võib mõne inimese selline käitumine võimalik olla või kuidas keegi saab mõelda sääraseid mõtteid. Etendus jõudis lavale 2017. aastal ning Peeter Oja mängis komöödiaetenduses Trampi.  

 

 

Kommentaarid puuduvad