Superstaarisaate otseblogi I Selgusid kaks finalisti, kelle jaoks staarisaate teekond lõppes

uudised.ee

Täna õhtul üllatasid „Eesti otsib superstaari“ kaheksanda hooaja finalistid eurolaulude esitustega ning taas valisid televaatajad ja fännid, kes osalejatest pääsevad edasi järgmisesse finaalsaatesse. Kahjuks lõppes teekond superstaari tiitlile Tiina Adamsoni ja Ingmar Erik Kiviloo jaoks. 

Eurolugudega astusid otse-eetris rahva ette seitse finalisti: Andreas Pall, Alika Milova, Maribel Vääna, Wanda-Helene Ollep, Märten Männiste, Tiina Adamson ja Ingmar Erik Kiviloo.

Millised lood olid täna finaalsaates esitusel?

Maribel – ”SATELLITE”

Mihkel Raud ütles, et tegu oli väga vahva esitusega. ”Täitsa äge oli. Mulle meeldib, et sa oled õppinud lava haldama. Sa tunned end hästi ja see paistis kohtunikeni välja. Väga korralik saate algus,” ütles MIhkel. Birgitil käisid Maribeli esituse ajal õnnehormoonid kehas ringi. ”Mul on nii hea meel näha, et sa nautisid seda, mida sa tegid. Kogu sinu välja nägemine, liikumine ja hääl sobisid perfektselt selle lauluga.” Koit Toome kiitis samuti Maribeli loo valikut. ”Kõik nägi välja ilus tervik ja väga hea number,” ütles Koit.

Ingmar Erik – ”AMAR PELOS DOIS”

Ingmar tahab maailmas läbi lüüa pop-muusikaga, aga klassikalise muusikaga on tal õnnestunud erinevates riikides esineda. Birgit Sarrap on õnnelik, et Ingmar näitas oma viiuli mängimise oskust. ”See lugu on see, millest mina olen teinud ka eestikeelse versiooni, mis pealtnäha tundus lihtne lauluke. Kuid see on üks raskemaid lugusid üldse, just selle sisu poolest. See on tõeliselt kurb, aga väga kaunis lugu. Kuskil 70 protsenti jõudis sellest minuni ka,” ütles Birgit. Koit Toome lisas, et Ingmar loo valikuga endale elu kergeks ei teinud. ”See on raske lugu ja keeruline laulda,” sõnas ta ja ütles samuti, et Ingmar mängib väga hästi viiulit. Raud lausus, et tema meelest oli tegu väga stiilse esitusega.

Tiina – ”UNISTUS IGAVESEST PÄEVAST”

Koit Toome sõnul on tegu fantastilise lauluga. ”Ma mäletan, kui veatult ja perfektselt Evelin seda esitas. Ma kuulasin sinu esitust ja pean tunnistama, et 100 protsenti see ei mõjunud mulle nii. Praegu segas seda nautimist selline tehniline ebakindlus,” ütles ta. Mihkel Raud sõnas, et on Tiina pärast mures ja talle see esitus ei meeldinud. ”Sa lähenesid sellele laulule nagu sportlikule saavutusele, mida sa tahad saavutada. Minu jaoks jäi see esitus pingutatuks ja elutuks, ma ei näinud seda varasemat rõõmu. Ma väga loodan, et televaatajad pole nõus, aga olen sinu pärast täna mures,” sõnas Mihkel.

Märten – ”TOO LATE FOR LOVE”

Märten iga hinna eest välismaale ei pürgiks. Tema tahab Eesti muusikamaailma täiustada. Märten ütleb enne esitust, et tahab laval veits hullata. ”Sina mõtlesid täna sellele, kuidas ennast liigutada. See kõik on väga raske, mõnedel tuleb loomulikult ja mõnel võtab aega,” sõnab Mihkel, kuid lisab, et ei näe põhjust, miks me ei peaks järgmisel nädalal temaga saates taas kohtuma. Birgiti meelest oli värskendav Märtenit näha sellist lugu esitamas. Koit Toome sõnul võttis Märten korraliku loo. ”See on üks Rootsi kõige kuulsamaid lauljaid, ma olen seda originaalversiooni näinud. Kui mõelda selle loo iseloomu peale, siis mul jäi mulje, et sul läks meelest publiku ja meiega suhelda,” ütles Koit tagasisides.

Andreas – ”PLAY”

Birgiti sõnul on täna vokaalselt kõik väga tugevad lauljad. ‘’Ilus on kuulata teie hääli. Justkui kõik oli olemas, äge lugu, ilus hääl, aga see sisu või miski on nagu puudu,’’ ütles ta. Koit Toome sõnas, et vau-efekti see esitus temas ei tekitanud. Mihkel Raud oli kõige kriitilisem ja lahkeid sõnu Andreasele ei jaganud. ”Liiga kaua sa siin saates ei ole,” sõnas ta.

Wanda-Helene – ”MILLION VOICES”

Koit Toome ütles, et tal on selle looga oma teema. ”Minu jaoks on see läbi aegade üks parimaid lugusid. Ma olin kindel, et see lugu võidab, aga poliitika tõttu läks teistmoodi. Väga ilus ja võimas esitus, sa said oma vokaali näidata ja tundsid ennast siin loos mugavalt. See on suur lugu ja väga ilus etteaste,” ütles Koit. Mihkel on vaadanud Wandat viimastel nädalates suure põnevusega. ”See oli siiani tänase saate kõige tugevam esitus,” ütles Mihkel. Birgiti sõnul on see lugu erakordselt hea. ”Sa laulsid selle perfektselt ära. Sa said laulda seda ilusat lugu ja ma mõtlesin, et Eestis võiks ka sellist muusikat teha ja kogu maailma raadiod võiksid ka mängida sellist ilusat muusikat,” ütles Birgit heldinult.

Alika – ”ARCADE”

‘’Ma ei ole väga spirituaalne inimene ja ma loodan, et sa pead võiduka lõpuni vastu,’’ ütles Mihkel. Birgitit liigutas lugu hingepõhjani. ‘’Mul on selline tunne, et kui lauljad on väga noored, siis nad pole Eestit veel valmis Eurovisioonil esindama. Selle esituse ajal ma mõtlesin, et sinu võiks sinna saata homne päev. Seda on näha algusest peale,’’ ütles Birgit. Koit Toomet võttis see esitus sõnatuks. ‘’Ma ei ole sellist emotsionaalset litakat saanud terve selle kahe hooaja jooksul, mis ma olen siin kaasa teinud. Ma ei kujuta ette, kuidas ma üle elan, kui sa peaksid täna välja kukkuma,” ütles Koit Toome lõpus.

 

Kommentaarid puuduvad