“Kennedy intsidendis” üht peategelast kehastanud Lisette Pomerants koostööst ekraanipartneriga: vastastikused tunded tekkisid ka päriselus

Carmen Katariina Sikk

Lisette Pomerants on vabakutseline näitlejanna, kes mängib peaosa eelmisel nädalal esilinastunud Mart Sanderi uues filmis “Kennedy intsident”. Näitlemist särab filmistaar õppinud ei ole - tegemist on noore talendiga, kes õigel hetkel õiges kohas avastatuks sai ja kaamerate ette kui valatult sobib. 

Paljud televaatajad mäletavad Sind esimest korda teleekraanilt Mart Sanderi ajaloolises draamasarjas “Litsid”. Kuidas sai Sinust seriaalinäitleja? 

Olin ühel vingel peol, kus tutvusin super karismaatilise naisterahvaga, Jekaterina Novosjolovaga (samuti seriaalis osaleja), kellega tekkis koheselt meeldiv meeleolu ja tema selleks katalüsaatoriks osutuski. Nats kõhkesin, aga mõtlesin, et proovin - mis mul kaotada, ja noo nii see pallike veerema hakkas.  

 Unistasid Sa näitlejaks saamisest?   

 On…olen alati tahtnud mängida kedagi, kes ma päriselus pole – seda see amet ju võimaldab. Paneb sind psühholoogiliselt heas mõttes proovile. 

Vaatad Sa ennast ekraanilt pigem kriitilise pilguga või oskad jääda neutraalseks? 

Olen õppinud ennast vaatama neutraalse pilguga, seal pole mina vaid minu loodud teine identiteet. Aga kui olen iseendana ekraanil on kindlasti ebamugavam. 

Mart Sander peab Sind väga huvitavaks karakteriks. Kuidas Sa ise ennast iseloomustaksid, mis on sinu eripära? 

End hinnata on tiba keeruline, näed ikka ennast teise pilguga. Eripärana tooks välja minu “mitte eestasliku välimuse"- mitte tavaline Eesti tüdruk. Olen hästi andja tüüp muidugi. Minu moto on, et käitu teistega nii nagu sa tahad, et sinuga käitutaks. Kipun heas mõttes olema rõõmsameelne ja lapsemeelne, kui väga tõsine ja depressiivne tegelane. 

Sander on võrrelnud Sind ka sisulooja ja telenäo Brigitte Susanne Hundiga - ta pidas teid tüpaažilt sarnaseks. Nõustud Sa sellega? 

Oleme mõlemad julged, enesekindlad, saledad ja särtsakad daamid, mjäu… 

Millal said Mart Sanderilt rollipakkumise kehastada üht peaosatäitjat filmis “Kennedy intsident”? 

Pakkumine tuli enda mäletamist mööda aastaid hiljem kui filmisime “Litside” esimest hooaega. Algasid teise hooaja võtted, kuhu on ühtlasi põimitud film ise.

Kuidas reageerisid sellisele uhkele rollipakkumisele? 

Reageering oli mega! Nonii tänulik, kõhus hakkasid kohe põdrad sambat tantsima. Teadsin, et Kennedy filmi ühe peaosatäitjana on vastutus suurem kui kunagi varem, pidin andma endast 110 protsenti. Aga uued, ennast ületavad väljakutsed, on mulle adrenaliini süstiks totaalselt. Intiimsed stseenid, draama, armukolmnurk - möllu kui palju. 

Kas tegemist oli Sinu esimene filmirolliga?  

Eelnevalt sai kaasa löödud ka Mardi filmis “Üksilduse allikas", kus mängisin võrgutavat ja ohtlikku näkineidu allikalt.  

Eelmisel nädalal esilinastunud filmis on Sinu kehastatavaks tegelaseks karismaatiline ja särav Monika. Sama tegelaskuju oled tegelikult mänginud ka seriaalis “Litsid”. Kas Monika kehastamine oli Sinu jaoks väljakutsuv?

Eks ta on nii, et ei saa kehastada kedagi, keda endas ei näe, ei seosta endaga kuidagi. Monika tegelaskuju tundma õppides olin juba alguses päris fänn, nii põnev tegelane ja pigem minu vastand, luues sellega väljakutse aga suurema huvi teda mängida. 

Milliseid sarnasusi täheldad enda ja oma tegelaskuju vahel? 

Mõlemad oleme sügava tundeeluga ja ilu armastajad. Monika natuur on äkilisem, domineerivam…ah jaa, kus tema ikka suitsetab, vau… Mina tavaelus ei suitseta, vesipiip muidugi meeldib.  

Tihti peavad näitlejad rolli kehastamiseks end näiteks välimuselt muutma või õppima uusi oskuseid. Milliseid ettevalmistusi see filmiroll Sinult nõudis? 

Välimuse kontekstis pidin oma kaunitest juuste kiharatest loobuma. Stsenaarium anti piisava varu ajaga kätte, et kenasti valmistuda. Siiski jäi üllatuseks, kui hästi meie kolme peategelase niinimetatud keemia ekraanil töötab, tundub et läks õnneks. 

Meenuta mõnd naljakat või kentsakat seika võttepäevilt. 

Vastan väga igavalt praegu aga igal võttepäeval juhtus midagi naljakat või ootamatut.  Toon siiski välja, et just see võttepäev, kus pidin olema rannas, toimus armutseen, palju lähikaadreid, tuli minu huulele armas ohatis, mida ikka andis peita. Samas võib ju naljana mainida, et eks selle tegelaskuju ametiga võib see ju kaasas käia.  

Sinu ekraanipartner, Kennedy osatäitja Ben Walton-Jones tõi välja, et tema jaoks oli kõige keerulisem rannas armustseenide filmimine õhtusel ajal. Kuigi kalendri järgi oli õues suvi, olid temperatuurid Eestile omaselt päris madalad. Mis oli Sinu jaoks kõige raskem? 

Nutustseenid. Seda ikka jätkus rohkes mahus. Ikka võtab läbi küll.

Sinu ja Ben Walton-Jonesi keemia lausa tuntav läbi ekraani – kas see oli puhas näitlejameisterlikkus või klappisite ka päriselus hästi?  

Mees on andekas, midagi pole öelda. Super koostöö, selles osas täielik vedamine. Klappisime ka päriselus. Pean ausalt ära mainima, et vastastikused tunded tekkisid ka päriselus. Võibolla see oligi hea tulemi võti ;)

 

Milliseid tegelasi sooviksid veel tulevikus kehastada?

Soovin mängida ekstreemsema alatooniga tegelasi, mõrvareid, vaimselt ebastabiilseid – viivad sind ikka tundmatutesse vetesse, katsetad oma piire. 

Nüüd, kui esimene peaosa filmis on tehtud - millal saame Sind taaskord ekraanil näha?  

Võin mainida, et järgmisel aastal uue hooga.  

 

 

 

Kommentaarid puuduvad