Superstaarisaate otseblogi I Kes peab täna koju minema? Neljas finaalsaade sai võimsa avapaugu

uudised.ee

Täna on TV3 otse-eetris ''Eesti otsib superstaari'' neljas finaalsaade. Osalejatel tuleb lavale astuda kahe esitusega – nii suure ballaadi kui ka Eesti räpilooga. Täna lahkub saatest ainult üks finalist.

Eesti kaheksandaks superstaariks pürgivaid Alika Milovat, Andreas Palli, Maribel Väänat, Wanda-Helene Ollepit ja Märten Männistet toetavad hiphopi-voorus tuntud räpparid Pluuto, Kohver, Genka, Reket ja villemdrillem.

ALIKA MILOVA - ''Total Eclipse of the Heart'' telefon: 900 73 05

Mihkel Raud ütles, et Alika erineb selgelt teistest lauljatest. ''See lugu ei ole kõige parem, kui see raadiost tuleb, ma pigem panen kinni. Ta on ära kulunud ja seda mängitakse igal pool väga palju, aga sina tegid selle loo heaks. Kui millegi kallal vinguda, siis ma oleks teinud seda laulu natukene aeglasemaks. Kui see oleks aeglasemas tempos, siis seda jõudu oleks nagu rohkem. Kõige olulisem on see, et sa tegid kulunud laulust uue,'' sõnas ta. Birgiti arvates oleks olnud laval hea lüke see, kui Alika oleks esitanud seda laulu eesti keeles. ''Sinu esituses olid olemas pikad noodid, emotsioone ja tundeid. Mulle meeldis, et tegite selle kiiremaks ja sa ei teinud sellist tüüpilist ballaadi. Kõige rohkem nautisin õrna ja pehmet poolt sinus. Sa ei jäänud alla oma eelmise saate esitusele,'' lausus Birgit. Koidu sõnul ei olnud ta lausa nii heaks etteasteks valmis. ''Paistab, et ei ole vahet, mida sa laulad. On teatud hulk lauljaid, kes laulavad hästi ja siis on need, kellel on see miski, mida ei saa kuskil õpetada. Sinul on just see viimane olemas,'' märkis Koit Toome.

Alika Milova - ''Wingman''

Koit Toome nautis Alika räpiloo esitust täiel rinnal. Ta ütles, et see vääriks ''Wingman'i'' loost lausa uut versiooni. Birgit sõnas, et Alikal tuli väga hästi räppimine välja. ''Tekst oli tihe ja liikumist palju ning sa tegid seda kõike väga seksikalt,'' märkis Birgit. Mihkel Raud ütles konkreetselt ''Fucking amazing''.

ANDREAS PALL - ''You Raise Me Up'' telefon: 900 73 06

Birgit ootas Andrease esituselt midagi justkui veel. ''Sa juba hakkasid kuskile lähemale jõudma. Väga ilusti tuli su tämber selle looga välja. Võib-olla su keha hoiab sind kinni, oleks võinud käed lahti lasti ja ehk on vajalik sul kehaliselt rohkem näidata. Esitus oli kaunis, ilus lauluvalik ja kindlasti oli inimesi, kelle südamesse see jõudis.'' Koidu sõnul on see suur ja raske lugu, kuid tõi välja, et tego on ka Anne Veski lemmiklooga. ''Sa laulsid väga sirgelt, aga lõpuks kui lugu läbi sai, siis midagi jäi ikkagi minu jaoks puudu. Mingist emotsionaalsest sirakast jäi puudu. Noodid laulsid ilusti ära, aga jah, midagi jäi puudu. Seal peab olema mingi valu ja emotsioon sees, muidu kena esitus,'' lausus Koit Toome.

Andreas Pall - ''Paaristõuked''

Mihkel Raua sõnul oli Andrease esinemine eluline. ''Minu meelest oli tore ja hoogne etteaste,'' sõnas Raud napisõnaliselt. Birgit oli kogu aeg naerunäoga ja tahtis kaasa tantsida. ''Kogu kombo töötas hästi. Sa tundsid ennast ise ka vabalt, äkki sa peadki räppima hakkama,'' pakkus Birgit välja. Koit Toome pani tähele, et natukene läks liiga järgi tegemiseks. ''Oleks tahtnud näha, mida sa artistina oleks ise teistmoodi teinud,'' sõnas Koit Toome.

MARIBEL VÄÄNA - ''Skyfall'' telefon: 900 73 08

Koidu sõnul oli tegu riskantse loo valikuga. ''Kui üks noor artist näeb välja nagu sina, siis võib öelda, et üldmulje oli väga ilus,'' märkis Koit. Raud ütles, et tal on raske end talitseda. ''Kui sa lubad, siis ma isade nimel tänan sind isadepäeva kingituse eest. Mulle meeldis, kuidas sa laulsid täna ja ma kuulsin esimest korda, et su tämbris on olemas unikaalne toon. Aitäh sulle!''. Birgiti sõnul näeb Maribel nii hea välja. ''Ilmselt laulsid seda laulu veidi madalalt, aga sa tegid seda oskusklikult. Kui sa samasuguseid lükkeid teed, siis sa jõuad siin saates väga kaugele,'' märkis ta.

Maribel Vääna - ''Jeesus Presley''

Genka jälgis Maribeli esitust lava tagant ja ütles, et tema sõnul ületas Maribel kõik ootused. Birgiti sõnul polnud tal räpivoorus ootuseid, sest see on raske voor. ''Enesekindlusest sul puudust ei tule, sinu madal tämber sobis selle lauluga. Maitsekas ja stiilne etteaste,'' ütles Birgit. Koit Toome sõnas, et tore on see, et Maribel ajas vana karu ka kodunt välja, viidates Genkale. ''Kui kõik pool õhtut räägivad enesekindlusest, siis see on asi, mida sul on kuhjaga. Kõik oli väga veenev ja ausalt öeldes näeksin sind refrääni laulmas mõnes räpiloos. Väga kihvt!'' Mihkel Raud ütles, et tegu on Maribeli kõige tugevama numbriga. ''Sind vaadates ei tekkinud mul tunnet, et sa ei võiks olla ka räpplaulja,'' märkis Raud.

WANDA-HELENE OLLEP - ''Never Love Again" telefon: 900 73 07

''Suur ballaad on sinu territoorium, aga teised lauljad on esitanud teistsuguseid laule, siis sina ainult ballaade. Sa esitad ilusalt suure ballaadi, aga see kõik on etteaimatav. See kõik oli kihvt, aga tiba etteaimatav, selline oli minu tunne,'' märkis Raud tagsisidena. Birgitil tuli meelde, kui ta käis filmi kinos vaatamas ja lahkus sealt pisarsilmis. ''Hetkel ma nii kaasa haaratud ei olnud, aga ma nägin sinus haavatust ja mulle tundub, et sa oled meie vokalistidest kõige õrnem ja armsam. Ma nautisin neid kõrgeid noote, kui puhtalt ja ilusalt need välja tulid,'' sõnas Birgit.

WANDA-HELENE OLLEP - ''Magad vä?''

Koit Toome on kuulnud, et Wandat võrreldakse Liis Lemsaluga. ''Autor ütles, et natuke enesekindlust ja julgust juurde. Sa olid kõige rohkem selles voorus oma turvatsoonist väljas. See oli asi, mida ma panin tähele, aga sa tulid sellest olukorrast välja,'' sõnas Koit. Mihkel Raud kiidab koreograafiat. ''Teine asi, mis mulle meeldis, kuidas bänd oli selle loo esitanud. Tantsijad meeldisid mulle selle numbri juures kõige rohkem,'' märkis Raud. Birgiti sõnul oli kogu number igav. 

MÄRTEN MÄNNISTE - ''Hello" telefon: 900 73 02

Birgiti sõnul on ballaadid kindel Märteni teema. ''Mul on hea meel, et sa nii palju armuvalu sellesse loosse sisse ei pannud. Pole ühelegi kutile sel hooajal öelnud, et sa näed väga hea välja. Sulle ma nüüd ütlen,'' jagas Birgit oma siiraid emotsioone. Koidu sõnul sobis see lugu Märtenile suurepäraselt ja kogu esitus oli tema hinnangul väga kena. Mihkel Raua märkis, et tema jaoks oli lugu veidi igav. ''Korrektne ja hea esitus, aga varasemalt oled sa nagu põnevam olnud,'' sõnas Raud.

MÄRTEN MÄNNISTE - ''Soolane värska''

Mihkel Raud ütles Märtenile, et see pole tema territoorium. ''Iga žanr ei sobigi kõigile, aga muidu oli täitsa tore.'' Birgit ei kujutanud ette, et Märten hakkaks sellist pulli Eesti rahvale tegema. ''Praegu sa nautisid ja tegid seda laulu täiesti omamoodi. Alguses ma mõtlesin, et äkki see häirib mind, aga see oli maitsekas. Mul ei ole midagi kobiseda ja mulle see mõjus väga hästi,'' lausus Birgit. Koit Toomel on hea meel, et Märten endast selle tiigri üles leidis. ''See lugu paneb jala tatsuma, see oli korralik number ja hästi ära tehtud,'' ütles Koit Toome tagasisides.

Kommentaarid puuduvad