Andres Puusepp vedas sõbrad tervist kontrollima: tahan, et sõprus kestaks ikka pikemalt!

Ettevõtja Rain Vääna algatusel ja eestvedamisel esmakordselt 2019. aastal toimunud “Pikema sõpruse päeva” missioon on julgustada mehi rohkem hoolitsema enda ja oma sõprade tervise eest, et Eesti mehed elaksid kauem ja tervemana. Eelmisel reedel käisid tuntud raadiohääled koos Ott Leplandi ja Karl-Erik Taukariga just selle päeva raames oma tervist kontrollimas ja jagasid muljeid ka meiega.

Andres Puusepp, Jürgen Pärnsalu, Sven Arusoo, Ott Lepland ja Karl-Erik Taukar käisid Synlabi “Pikema Sõpruse Päeva” raames andmas verd, et nad saaksid ülevaate, milline on nende tervislik seisund. Eelkõige on see vajalik sellepärast, et ei oleks mingeid terviseriske ja sõprus kestaks ikka pikemalt. ”Minu poole pöörduti sellega juba kaks aastat tagasi ja mõlemal korral olen sõbrad kokku ajanud ning vedanud nad verd andma. Pärast seda teeme alati ühise lõunasöögi ja midagi ägedat veel. Sellel korral käisime shuffleboard’i mängimas,” rääkis Star FM-i hommikuprogrammi saatejuht Andres Puusepp, kes soovitab kõikidel meestel ennast kontrollida, kuna see on tehtud väga lihtsaks. 

Star FM-i saatejuht Sven Arusoo sõnul tegid mehed läbi Synlabi “Pikema Sõpruse” paketi. ”Nimi ütleb ka, et asja eesmärk on hoida meeste sõpruskondi koos ilma, et keegi peaks seltskonnast terviseprobleemide tõttu eemale jääma. Sinult võetakse verd, analüüsitakse seda ning juba sama päeva õhtul saad tulemustest teada, kas midagi on vaja põhjalikumalt kontrollida. Algatus tuli hea sõbra ja kolleegi Andres Puusepa poolt,” rääkis Arusoo. 

Ta ütles, et meil kõigil on kiire ning igapäevaselt miljon asja, mis vajavad kohest tähelepanu. ”Oma tervist ei tasu unustada, kuna see võib hiljem kurjalt kätte maksta. Synlabi tervisekontrolli paketid ongi just seepärast väga mõistlikud, et sina pead vaid ühel hommikul kohale tulema, vereanalüüsi andma ning 15-20 minuti pärast saadki taas oma toimetustega edasi minna. Lihtne, kiire ja mugav,” tegi Arusoo ülevaate. Ta paneb südamele, et lisaks tervise eest hoolitsemisele ei tasu unustada ka sõpru. ”Jah, ongi kiire, ongi palju tööd, aga see on mööduv nähtus, sõbrad on need, kes jäävad.”

Arusoo sõnul on ta siiani käinud vähemalt korra aastas üksi tervisekontrollis, kuid antud kogemuse toel võib öelda, et koos sõpradega on seda teha palju meeleolukam ning kui kindel aeg on kokku lepitud, siis oleks patt leida vabandusi, et mitte kohale ilmuda. ”Seega – aja ka sina sõbrad kokku ning tehke üks lahe seltskondlik hommikupoolik, mis lisaks kvaliteetajale on ühtlasi ka kasulik tervisele,” kutsub Arusoo kõiki mehi üles.

Kommentaarid puuduvad