Kiusamisohvri avameelne pihtimus: isegi need, kes olid minu sõbrannad, hoidsid eemale ega sekkunud

uudised.ee

Tõsielusaates "Laager" osalenud Liidia rääkis avameelselt põhikoolis toimunud kiusamisest, mis on mõjutanud teda terve elu ning röövinud naiselt aastateks enesearmastuse. Naine meenutas, et kõrvalseisjad ei teinud kiusamise ajal tema aitamiseks midagi ning isegi lähedased sõbrannad ei sekkunud kiusamist pealt nähes. 

Liidia rääkis kiusamisest sarjas "PIHITOOL: Laagri eri", kus tõsielusaates "Laager" osalenud inimesed kõnelevad avameelselt oma probleemidest ja sõltuvustest. Naine usub, et kiusamisest rääkimine on väga oluline, sest seda toimub kooliseinte vahel palju, kuid kõrvalseisjad ei sekku. 

"Iga päev öeldi midagi väga rõvedat. Iga vahetund ja isegi tunni ajal ka - kirjutati nõmedaid kirju ja saadeti edasi," meenutas Liidia seitsmendas klassis alanud kiusamist. "Ma siiamaani mõtlen, miks nad hakkasid mind kiusama? Kas neil oligi nii igav, et nad valisid ühe välja, nii-öelda nõrgema," rääkis Liidia, et lihtsalt ühel päeval pöördus kogu klass tema vastu.

Liidia sõnul polnud tol ajal kedagi, kes oleks kiusamisele vahele ei tulnud. "Kiusajad olid õpetajate ees viksid ja viisakad, aga kohe, kui õpetajad läksid eemale, siis hakkas pihta, " tõdes naine, et õpetajatele rääkimine ei aidanud, sest nad ei uskunud teda. 

"Ja ka need, kes olid minu sõbrannad, hoidsid eemale ja ei öelnud mitte midagi vahele," tõdes Liidia. "Ma vaatasin nende poole, nad seisid akna ääres ja ei öelnud mitte midagi," meenutas ta, kuidas otsis sõbrannadelt järjekordse kiusamise ajal abi. 

Tänasel päeval usub Liidia, et sõbrannad kartsid sekkuda - neil oli hirm, et ka neid võidakse hakata kiusama, kui nad Liidiat kaitsma oleksid asunud. Naise sõnul ei kahtleks ta ise hetkegi ja läheks kohe vahele, kui näeks tänasel päeval kiusamist pealt.

Naise arvates on kõige kahetsusväärsem, et kiusamisohvri juttu ning abipalveid ei võeta tõsiselt. "Kui ohver räägib, siis teda ei usuta, sest kiusajad suudavad jätta endast hea lapse mulje. Et nemad pole midagi teinud. Ja siis arvataksegi, et viga on selles, keda kiusatakse" rääkis Liidia raske südamega. 

Vaata Liidia lugu videost: 

Kommentaarid puuduvad