Eesti Laulu lood lekivad teist nädalat järjest. Tomi Rahula selgitab, kas keegi lekitab neid tiimist seest

uudised.ee

Esimese kui ka teise Eesti Laulu veerandfinaali eel on lekkinud osalejate lood ja videod YouTube keskkonda, seda nii klippide näol kui ka videolõikudena. Kuidas on see võimalik, kas neid lekitatakse tiimist seest või on tegu tehnilise probleemiga, seda uurisime lähemalt Tomi Rahulalt.

''Mina ei oma infot, et keegi neid lekitaks,'' ütles Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula. ''Seega ma ei oska teemat kuidagi kommenteerida. Meie ERR-i IT arendusosakond tegeleb sellega ja otsitakse põhjust, kuidas need välja lähevad. Mina ei ole tehnikainimene ja mul ei ole hetkel vastuseid selle koha pealt. See on väga tobe ja kahetsusväärne, et see niimoodi juhtuda on saanud,’’ lausus ta.

Mõne loo juurde on ilmunud ka Dropboxi link kogu materjaliga. Tomi Rahula sõnul saab Dropboxi lingi tekitada tegelikult igaüks. ''Kui mul on suvalised videod, siis ma võin Dropboxi lingi teha, loomulikult ei peaks see seal juures olema, aga see ei ole midagi kummalist. Tahan öelda, et meie lingid ei lekkinud ERR-i serverist, kui sellised lingid ei ole avalikud. Kuidas need välja läksid, ei oska ma tõesti vastata. Sellest ollakse teadlikud ja tegeletakse juba,’’ selgitas Rahula.

''Minu tiim koosneb kahest inimesest ja mina seda ei kahtlusta, et seda meie tiimist lekitatakse,'' teab Tomi Rahula ja lisab kinnituseks, et ERR-i seest pole lingid lekkinud, kuna serveris pole need avalikud. Ta sõnas, et nüüd teab Eesti Laulu tiim paremini, kuidas taolist olukorda vältida. ''Küll aga ma ei saa öelda, et seda järgmine kord ei juhtu, sest kui keegi oleks tõesti pahatahtlik inimene, siis ma ei tea, äkki on võimalik kuidagi mu välistele ketastele ligi saada. Ma tean, kuidas me saame olukorda parandada, et see niimoodi ei juhtuks. Peame järgmiseks korraks enda jaoks mingeid asju ümber mängima,’’ märkis Rahula.

Teadmiseks, ERR trahvib artiste, kui nemad rikuvad reglemente. Kuid tekib küsimus, kes trahvib ERR-i, kui artistid hoiavad niigi pingsalt laule enda teada, aga juba teist korda juhtub see, et need on vahetult enne lauluvõistlust avalikkuse ette lekkinud.

Kommentaarid puuduvad