Julge samm! Päevapealt elus kannapöörde teinud naine: meid on aastakümneid õpetatud elama teistele

uudised.ee

Tõsielusaates "Laager" osalenud Sära-Ilona rääkis avameelselt, kuidas ta päevapealt võttis vastu otsuse teha elus kannapööre ning lõpetada ära kõik, mis teda enam õnnelikuks ei tee. Sära-Ilona meelest on kõige olulisem, et me talitaksime on südame järgi, mitte ei elaks teistele. 

Sära-Ilona osales tõsielusaates "Laager", kus elus tupikusse sattunud inimesed proovisid vaimsete praktikate abil oma probleemidele ja sõltuvustele abi leida. Kui enamik osalejaid puutusid vaimsete praktikatega esimest korda kokku just saates, siis Sära-Ilona oli juba varasemalt selliste praktikatega tuttav.

Sarjas "PIHITOOL: Laagri eri" rääkis naine, et vaimseid praktikaid hakkas ta tegema 2016. aastal. Põhjuseks teadmine, et ta ei ole enam õnnelik. "Ma olin muidugi jõudnud sellesse faasi oma elus, kus lapsed olid juba koolidesse läinud ja teises linnas. Ja mul oli 120 ruutmeetrit elamist, kolm ahju, üks pliit. Üksinda, tuba on pidevalt jahe, töö-kodu, kodu-töö," rääkis Sära. 

Naine tõdes, et tema suhe ei teinud teda samuti enam aastaid õnnelikuks. Kuigi Sära proovis suhte nimel pea kümme aastat vaeva näha, ei läinud asjad paremaks. “Ma studeerisin väga palju kirjandust läbi, et oma suhtes saada selgust ehk siis kõik eestikeelsed raamatud meeste kohta. Et ma saaksin aru, mis toimub meeste peas, et mida mina teen valesti ja miks mina ei tunne ennast hästi," tõdes Sära. 

"Sellest, et ma ei ole õnnelik, ma sain juba varem aru, lihtsalt seda selgust ei olnud," jutustas Sära, et 2016. aasta suvel läbitud vaimsete praktikatega seotud koolitused andsid talle selguse, kuidas eluga edasi minema peaks. "Sinnamaani oli see lootus midagi muuta, et ma saan oma suhtes midagi parendada, saame koos edasi minna."

Peale koolituste läbimist tegi naine elus kannapöörde - juuli lõpus olid Säral koolitused ning septembri lõpuks kolis ta Tallinna. "Ma lõpetasin kõik ära," rääkis naine, et otsus tuli päevapealt. 

Sära sõnul oli ka neid kõrvalseisjaid, kes andsid tema otsusele negatiivset tagasisidet. Kõrvalseisjad rõhusid asjaolule, et ta olevat oma otsusega kaaslasele haiget teinud.

“Meid on õpetatud aastakümneid elama teistele. Me oleme harjunud sellega, see on meie harjumuslik elu ja käitumine," mõtiskles Sära. Naise hinnangul on kõige olulisem talitada oma südame järgi.  "See, mis toimub meie peas, on sageli puhas crap (mõttetus - toim), aga kui sa mõtled millelegi ja sul on nii hea tunne, siis see ongi õige tee, see ongi õige valik."

Vaata ja kuula videost, mida tähendab naisele sellise otsuse vastu võtmine ning kuidas reageerisid kõrvalseisjad Sära otsusele:

Kommentaarid puuduvad