Uhke värk! 5MIINUST andis välja värske minialbumi ja koomiksi

uudised.ee

Täna ilmus kultusbändi 5MIINUST 92-leheküljeline koomiksiraamat “suur süü veeretamine kriitilisel ajal” ning bändi teine EP ehk minialbum “kõik on süüdi”.

92-leheküljelise koomiksi sisu on täielikult kirjutatud bändi enda poolt. Igal bändiliikmel on koomiksis oma peatükk, mis on illustreeritud erinevate kunstnike poolt just neile omases unikaalses stiilis. Visuaalseteks autoriteks on lisaks bändipoiste loodud jutustusele ka Sander Tulk, Kärt Koosapoeg, Ats Nukki, Katarina Skott, Veiko Tammjärv ning toimetaja Laura Salumets-Tutt. 

Minialbumil kõlavad lisaks 2021. aasta ühele suurimale hitile “koptereid” ka neli täiesti uut lugu, mis näitavad bändi uuest, rockilikumast küljest, jäädes siiski oma tuntud headusesse kummitama jäävate meloodiate ja vaimuka lüürikaga. Albumi produtsendiks on Kim Wennerström (Jüri Pootsmann “Torm”, Elina Born & Jüri Pootsmann “ Jagatud saladus”, Uudo Sepa debüütalbum ja tulevase superstaari võidusingel) ja lisaks teevad kaasa ka kodumaised tipud Sten Sheripov, Gevin Niglas ning Soome produtsent Leo Jupiter.

“kõik on süüdi” radadejada:

1. jäätis 

2. dispositsioon 

3. ?mis sa tegid 

4. e95 

5. koptereid 

*kõik EP lood said omale koomiksi stiilis lüürik-videod.

Eile esitles 5MIINUST koomiks-albumit muusikapoes Terminal, kus valitud seltskond sai kuulda nii koomiksi kui muusika sünni telgitaguste kohta ja soetada esimeste seas üllitist „suur süü veeretamine kriitilisel ajal“ + „kõik on süüdi“!

Koomiksiraamatu ametlik tutvustus:

Heliseb punane telefon - selgub, et maailma ähvardab hädaoht. Õnneks leidub moodus, kuidas kõige hullem ära hoida. Helgema tuleviku nimel asuvad tegutsema animeeritud muusikavideost tuttavad tegelased, kelle ülesanne on maailm müütilise muusikalembelise kurikaela ja tema allmaa-armee käest päästa. 5MIINUST peab selleks minema bändilaagrisse uut laulu tegema, kuid tüüpide arvuti läheb öösel katki. Nad jäävad loost ilma ning hakkavad hommikul endi seast süüdlast otsima – 5 erinevat mälestust, 5 erinevat kunstnikku.

Lugu on tõsieluliste mõjutustega – kunstnikud joonistasid, bänd kirjutas ning lugemise kõrvale saab kuulata 5 uut laulu! Koomiksiga kaasas bändi uue albumi CD.

Kommentaarid puuduvad