Puust ja punaseks! Toitumisnõustaja selgitas välja, milline piparkoogitaigen on kõige tervislikum

uudised.ee

Üks pühadeaja parimaid maiuspalu on muidugi piparkook ja eriti tore on neid ise taignast välja vorpida ja kaunistada. Paraku aga ei ole need koostiselt sugugi võrdväärsed ja mõned võivad olla üsnagi ebatervislikud. Confido Meditsiinikeskuse toitumisnõustaja Anneli Kõiv vaatas läbi suure valiku piparkoogitaignaid, mida Eestis pakutakse ning valis oma vaatenurgast paremad välja. 

Kõivu sõnul on parim valik selline, mis ei sisalda liigselt lisaaineid, töödeldud rasvained ega säilitusaineid. Lisaks võiks eelistada madalama suhkrusisaldusega tainast. “Mida lühem ja lihtsalt arusaadav koostisainete loetelu, seda parem!” kinnitab ta.

Ühe valikuna tõi Kõiv välja Gustavi šokolaadi piparkoogitaigna, mille suhkrusisaldus võttis lausa silme ees mustaks – 60g suhkrut 100g taigna kohta! “Seda ei valiks,” kinnitab ta.

Vaata, millised olid parimad piparkoogitaignad Postimehest!

Kommentaarid puuduvad