Suur ülevaade! Vaata kõiki põnevaid kohti, kus Kevin “Üksinda kodus 2” filmis seikles

uudised.ee

Legendaarne jõulufilm "Üksinda kodus 2" jõuab täna TV3-e eetrisse kell 20.00. Kevin seikles filmi teises osas New Yorgis, mistõttu heidame pilgu kõige legendaarsematele paikadele, mida Kevin reisi ajal külastas. PLAZA HOTELL Kevin veetis oma New Yorgi puhkuse The Plaza hotelli sviidis, kus ta sai nautida ekstra suure ekraaniga televiisorit ja süüa piiramatus koguses magusat. Kahjuks jõudis Kevin selles luksuslikkus hotellis veeta vaid ühe öö. The Plaza hotell pole odav lõbu. Kevin paigutati ühte "parimatest sviitidest". Ajaloolises ja luksulikus hotellis maksab tänasel päeval sviidis ööbimine koos ülemteenri teenusega umbes 3000-4000 eurot ühe öö kohta. Kes aga sviiti ei vaja ning nõustub lihtsama Plaza või Deluxe toaga, siis ööbimine kahele on selles hotellis umbes 1200-1300 eurot ühe öö eest. BATTERY PARK New Yorki jõudes ei jäänud Kevinil avastamata ka New Yorgi olulisemad vaatamisväärsused. Üheks esimeks külastuskohaks oli Battery Park. Kümne hektari suurune avalik park, mis asub Batterys, Manhattani New Yorgi linnaosa lõunatipus, vaatega New Yorgi sadamale. Park on oma nime saanud suurtükipatarei järgi, mida hollandlased ja britid seal erinevatel aegadel paigutasid, et kaitsta selle taga asuvaid asulaid. Pargi põhjapoolses otsas on Pier A, varem tuletõrjejaam ja Hope Garden, AIDSi ohvrite mälestusmärk. Teises otsas on Ameerika Ühendriikide rannavalve patareihoone kõrval restoran Battery Gardens. Mööda veepiiri väljuvad praamid Vabadussamba ja Ellise saare juurde. Samuti on peatus New Yorgi veetakso marsruudil Vabadussamba parvlaeva ja kai A vahel. STATUE OF LIBERTY Muidugi jõudis Kevin vaatama ka kõige olulisemat vaatamisväärstust, milleks on Vabadussammas.

Statue of Liberty on kolossaalne neoklassitsistlik skulptuur USA-s New Yorgi sadamas Liberty Islandil. Vaskkuju on Prantsusmaa rahva kingitus Ameerika Ühendriikide elanikele. Samba kujundas prantsuse skulptor Frédéric Auguste Bartholdi ja selle metallkarkassi ehitas Gustave Eiffel. Ausammas pühitseti 28. oktoobril 1886. aastal.

Kuju kujutab endast rüüdes Rooma vabadusjumalanna Libertast. Ta hoiab parema käega pea kohal tõrvikut ja vasakus käes tabula ansata, millele on kirjutatud JUULI IV MDCCLXXVI (4. juuli 1776 rooma numbritega) ehk Ameerika Ühendriikide iseseisvusdeklaratsiooni kuupäev. Tema jalge ees lebavad katkised köidikud ja kett, see on meenutamiseks üleriigilisele orjuse kaotamisele. Pärast pühitsemist sai kujust vabaduse ja USA ikoon, mida peeti meritsi saabuvate immigrantide tervituse sümboliks.

CENTRAL PARK 

Selles legendaarses pargis seikles Kevin oma reisi ajal palju. Lisaks kohtus ja sõbrunes ta seal ka Pigeon Lady'ga. Central Park on linnapark New Yorgis. See on linna suuruselt viies park, mille pindalaks on 341 hektarit. See on Ameerika Ühendriikide enimkülastatud linnapark, kus 2016. aasta seisuga oli hinnanguliselt 42 miljonit külastajat aastas. Lisaks on ta maailma enim filmitud koht.

WOLLMANN RINK

Mäletate stseeni filmist, kus röövel Marv uisutas ja üritas samal ajal teistelt uisutajatelt salle, mütse ja kindaid varastada? See on Wollmann Rink - avalik jäähäll Central Parki lõunaosas Manhattanil New Yorgis. Uisuplats sai oma nime Wollmani perekonna järgi, kes annetas selles esialgseks ehituseks raha. Uisutada saab väljakul oktoobri lõpust aprilli alguseni. Suvisel perioodil muudetakse plats laste lõbustuspargiks. Ah jaa, seal tuli röövel Harry mõtte peale, et võiks jõuluõhtul röövida laste mänguasjade kauplust. Marvi meelest oli Harry mõte geniaalne. BETHESDA FOUNTAIN

Harry ja Marv soovivad Kevinile kätte maksta ning püüavad puhkust nautiva Kevini New Yorgis kinni. Kevinil õnnestub aga röövlite eest Central Parki põgeneda. Ta jõuab pargis asuva Bethesda purskkaevu juurde ning peidab ennast ühte hobukaarikusse ja saab jälitajatest lahti.

Bethesda purskkaev, Bethesda Terrace'i uhke fookuspunkt, on üks New Yorgi suurimaid purskkaeva ja üks tuntumaid kogu maailmas. Seal keskel asuv kuju oli ainus skulptuur, mis telliti osana Central Parki esialgsest kujundusest.

Bethesda purskkaev kirjeldab Bethesda basseini õnnistavat ja sellele tervendavat jõudu andvat inglit ning meenutab Crotoni veesüsteemi, mis tõi esmakordselt värske vee New Yorki 1842. aastal.

CARNEGIE HALL Peale Kevini ja Pigeon Lady sõbrunemist viib viimane Kevini salajasse Carnegie Halli pööningule. Katusealune on täis vanu muusikainstrumente, mannekeene ja lühtreid. Pööningul olles kuulavad sõbrad loo "O Come All Ye Faithful", mis tuleb kontserdisaalist ning joovad kuuma kakaod.

Carniegie Hall on kontserdipaik New Yorgi Manhattani kesklinnas. Arhitekt William Burnet Tuthilli projekteeritud ja filantroop Andrew Carnegie ehitatud kontserdipaik on üks mainekamaid kohti maailmas nii klassikalise muusika kui ka pop-muusika jaoks. Carnegie Hallis on 3671 istekohta, mis on jagatud kolme saali vahel.

ROCKEFELLER STREET

Kevinile meeldivad väga jõulupuud. Pärast Marvi ja Harry üle võidu saavutamist suundub Kevin ikoonilise hiiglasliku jõulupuu juurde, mis asub Rockefelleri keskuses. Suure jõulupuu juures õnnestus tal oma emaga uuesti kohtuda, kes teda mööda New Yorki taga otsis.

Rockefelleri keskuse jõulupuu on suur jõulupuu, mis asetatakse igal aastal Rockefelleri keskusesse, Manhattani kesklinnas. Puu pannakse paika novembri keskel ja süüdatakse tänupühale järgneva kolmapäeva õhtul avalikul tseremoonial. Alates 1997. aastast on valgustust otseülekandena edastatud sadadele miljonitele NBC jõulude Rockefelleri keskuse telesaates. Puu süütamistseremoonia on eetris iga saate lõpus pärast elavat meelelahutust ning puu süütavad New Yorgi linnapea, Tishman Speyeri tegevjuht ja president ning erikülalised. Igal aastal külastab atraktsiooni hinnanguliselt 125 miljonit inimest.

Pane ennast proovile, kui suur Üksinda kodus spetsialist sa oled ning

võida ahvatlev auhind!

Kommentaarid puuduvad