7 fakti, mida sa ''Üksinda kodus 3'' kohta varem ei teadnud

uudised.ee

Paljud tunnistavad, et ”Üksinda kodus” seeria koosneb nende jaoks ainult kahest filmist, peaosas Macualay Culkiniga. Kuid 1997. aastal ilmus ka “Üksinda kodus 3”, mis jõudis ka kinodesse, kuid mis nii tuntuks siiski ei saanud. Tuletame meelde mõned üllatavad faktid kolmanda filmi kohta.

“Üksinda kodus 3” esilinastus viis aastat pärast megaedukat teist osta, mis paraku kriitikutelt nii palju kiidusõnu ei teeninud. Tuulerõugetega haigevoodis lamav 8-aastane Alex nurjab nelja rahvusvahelise terroristi plaanid, kes otsivad ülisalajast mikrokiipi. Alex valmistab plaani, kuidas enda maja kaitsta ning kui kord on jõudnud tema õueni, püüab ta täie rauaga vastu panna.

1. “Üksinda kodus 3” filmil ei läinudki paraku nii hästi, sest võrreldes kahe eelmise osaga tegi viletsa kassatulu. See teenis 32 miljoni dollari suuruse eelarve juures ainult 79.1 miljonit dollarit, mis on eelmiste suure eduga võrreldes kehvem tulemus. Võrdluseks, esimese filmi eelarveks oli 18 miljonit dollarit, aga tagasi teeniti 476 miljonit.

2. Macaulay Culkini keeldus peaosa rollist. Kolmandat filmi tehes üritas stsenarist ja produtsent Hughes saada peaossa taaskord Macaulay Culkini, kuid ta oli juba mõned aastad varem näitlemisest loobunud.

3. Kevin ja Alex elavad samas linnas. Selleks on Chicago, aga see on ainuke seos kolmanda ja kahe varasema filmi vahel. Alex ja Kevin pole omavahel sugulased ning neil pole ka ühiseid tuttavaid. Kaks perekonda ei ela ka samal tänaval. Kevini perekond elas Lincoln Boulevardil ning Alexi omad Washingtoni tänaval.

4. Peategelast Alexit kehastanud Alex D. Linz hakkas pärast talle suure populaarsuse toonud rolli tegelema häälnäiltemisega ning tal oli ka paar filmirolli, kuid ükski neist ei kujunenud nii oluliseks. Ta lõpetas 2011. aastal ülikooli ning rohkem pole ta ka filmides osalenud.

5. Teismeline Scarlett Johansson kehastab peategelase Alexi õde, kelle tähelend algas just sellest filmist.

6. Produtsent Hughesi esialgne idee oli, et kolmas osa keskendub uutele varastele, kes satuvad Kevini nõbu Fulleri maja peale, aga sellest ideest loobuti ning selle asemel mõeldi välja täiesti uued tegelased.

7. Kolmanda osa režissöör on Raja Gosnell, kes oli esimese kahe filmi monteerija.

Kommentaarid puuduvad