Jüri Pootsmann: see jäi ka minu seni viimaseks korraks, kui olin lavalt hirmust ära jooksnud

uudised.ee

Juba täna, 21. detsembril leiab Fotografiskas aset (Mitte) järjekordne jõulukontsert, kus esinevad ainulaadse  jõulukontserdiga Jüri Pootsmann, Eleryn Tiit, Rahel ja Inga. Selle puhul palusime artistidel meenutada enda parimaid palu jõuluajast.

Jüri Pootsmann meenutab, et kui ta oli väike poiss, siis tal polnud esinemiseks väga palju julgust. ''Käisin ka muusikakoolis viiulimängu õppimas ja see ei jäänud kahe silma vahele ka minu perekonnal. Eriti tuli see neil meelde just jõuluajal, kui kinke pidi lunastama. Just sellisel pealtnäha tavalisel jõuluõhtul ma võtsin viiuli välja, hirm oli nahas ja läksin värisedes kuuse ette. Perekond ootas, ka mina ootasin millal esinemisnärv lahtub. Kui 10 sekundit olin võbeledes oodanud, otsustasin teise tuppa joosta, ukse kinni panna ja isoleeritult esineda. Mängisin oma Sepapoisid kiirelt ära, uks kinni, pere teiselpool ust ja sain oma pakid siiski kätte. See jäi ka minu seni viimaseks korraks, kui olin lavalt hirmust ära jooksnud,” jagab Jüri.

Eleryn Tiit rääkis, et tal on päkapikud alati käinud ja käivad ka praegu. ''Samas on nad alati väga „huvitavaid” asju toonud. Mäletan, et kui elasin veel Viljandis ning teistele klassikaaslastele toodi Kinder šokolaadi ja Snickersit sussi sisse, siis minule tõid päkapikud näiteks põdrakonservi. Võibolla on seal seos kuidagi sellega, et mu isa on jahimees? Ei tea,” naerab Eleryn.

Rahel oli üsna pisike, umbes 6-7 ja ta oli teada saanud, mis onu jõuluvana käest kingiks saab. ''Loomulikult oli seda, peaaegu rahvuslikku saladust üliraske kanda ja kuigi ema ei lubanud sõnagi öelda, kutsusin ühel hetkel onu kõrvale ja sosistasin vaikselt: ma ei ütle sulle, et sa saad jõuluvanalt raadio,” meenutab artist Rahel.

Tänasel Fotografiska kontserdil saab kuulda nii artistide originaalloomingut kui jõululugusid. Lisaks räägivad artistid toredaid lugusid ning astuvad üles ka plakatil nähtud perekonnana. Viimased piletid saadaval Piletilevis, kohapeal on piletihinnaks 30 eurot. Uksed 19.00, kontsert 20.00. Sissepääsu tagab ID-kaardi ja COVID sertifikaadi olemaolu.

Piletid saadaval Piletilevist.

Kommentaarid puuduvad