Hea teada! Kuidas pohmellist kiiresti vabaneda?

uudised.ee

Aastavahetuse pidu peetud, söögid-joogid otsas, külalised koju läinud ning mõni tund magatud. Ärgates aga tunned meeletut peavalu ja süda on paha ehk käes on kardetud pohmell. Olenevalt tarbitud alkoholi kogusest ja sellest, kuidas eelneval õhtul sai vett joodud, võib pohmell olla kas üsna leebe või väga raske. Teeme ülevaate viisidest, millega saab pohmelli leevendada ja mida ei tasuks teha. 

Esmalt – millised meetodid ei aita pohmelli leevendada?

Alkoholi pealejoomine – see ainult lükkab probleemi edasi. Soov hommikul alkoholi juua, et pohmelli leevendada tähendab reeglina, et sul on alkoholi võõrutusnähud ja võib-olla isegi probleemid.

Palju kohvi või külm dušš – alkoholi tarvitades kaotab su keha palju vedelikku ja kohvi joomine viib veel viimasegi vedeliku sinu kehast. Tasuks tarbida vaid vett, soovitavalt gaseerimata, või mahla. Dušs aitab keha ergutada, aga pohmelli kui sellist otseselt ei leevenda.

Trenni tegemine – Jällegi, kuna sinu keha on niigi stressis ja vedelikupuuduses alkoholi tõttu, ei ole mõistlik sportima asuda. Ainus, mida sa saavutad, on võimalik joodud kalorite põletamine, aga lisaks kaotab su keha taas vedelikku ja kasulikke aineid.

Peo lõpus rohke söömine – Toit võib aidata pohmelli kergendada, aga vaid siis, kui sa sööd kõhu täis enne joomise alustamist. Kui jood täis kõhu peale, jõuab alkohol sinu vereringesse aeglasemalt ja järgmise päeva pohmell on veidi kergem.

Millised meetodid aitavad pohmelli leevendada?

Kaotatud vedeliku tagasi saamiseks joo ohtralt vett või muid soovitatavalt gaseerimata jooke. Värske mahl aitab tagasi saada kaotatud vitamiine.

Vajadusel võid võtta ka valuvaigistit või kõhuprobleemide puhul maohappesust vähendavaid ravimeid. 

Söömine. Näiteks aitavad vedelikukaotusega kaasas käiva kaaliumikao vastu banaanid ja kiivid.

Võta multivitamiine, et anda organismile tagasi joomisega kaotatud vajalikke aineid.

Kommentaarid puuduvad