Inspireeriv! Saate “Naabrist parem” võitnud Asko ja Merill avaldasid oma õnneliku elu saladuse

uudised.ee

2021 aasta kevadel jõudis järjekordselt TV3 ekraanile meeleolukas võistlussaade "Naabrist parem", mille tookord võitsid Asko ja Merill. Hiljuti teatas ka paar, et saavad järgmine aasta lapsevanemateks. Uurisime noortelt, kuidas nad möödunud aasta ise kokku võtavad ja mida loodavad saavutada uuel aastal.

Kui vaatate tagasi aastale 2021, kuidas teil kokkuvõttes läks? 

Aasta oli imeline! Oli meeliülendavat rõõmu kui ka lootusetuse pisaraid. Oli naeru ja oli nuttu. Õnnestumisi, mis panid unustama valu ning nagu ikka elul kombeks, tuletati meile uuesti meelde, et meie õnn on meie enda teha. Tänulikkus on 2022 tunnussõna. 

Mis olid teie kõige eredaimad ja madalaimad hetked? Mida võiksite meenutada ka kümne aasta pärast?

"Naabrist parema" saate võit oli emotsionaalselt ehk üks eredamaid hetki, sest selle taga oli kuudepikkune protsess, kus õnnestumiste ja ebaõnnestumiste kaal oli suht võrdne. Võit oli kirss tordil, mis lubas järgnevatel sündmustel meie ees lahti rulluda nagu punane vaip.  Suvel saime olla osalised mitmes pulmas, kus tähistati armastust. Täpsemalt saime võimaluse juhtida sündmuste käiku neis pulmades. Tegime mitu laagrit Movement Tallinna seltskonnaga, mis olid täis siiraid emotsioone ja liikumist.  Otsustasime kolida oma konteineriga maale, Viinistu külasse, kus Asko on sündinud ja kasvanud. Umbes samal ajal, sügisel, saime teada, et saame peatselt emaks-isaks, siis seda enam olime oma otsuses kindlad, et tahame lapsega maal olla ja pakkuda talle võimalikult puhast õhku, mulda ja vett. Samuti soovime seda ka endale ja kõigile lugejatele.  Väike miinus muidugi oli see, et Asko pidi Movement Tallinna saali linnast ära kolima, kuna piirangute tõttu polnud mõttekas väikest spordiklubi pinda alles hoida.  Maal olles oleme saanud võimaluse jälgimiseks. Rohkem aega enda sisse vaatamiseks; Rohkem aega sügavateks vestlusteks; rohkem aega lugemiseks; rohkem aega liikumiseks; rohkem aega kohaloluks ja tänulikkuseks. 

Mis on suurim õppetund, mille te möödunud aastast endaga kaasa võtate?

Usalda elu ja luba küllusel tulla. Ole tänulik, sest sina ise oled piisav ja sul on juba piisavalt. 

Mis oli teie suurim saavutus aastal 2021? Kas on ka midagi, mida te kahetsete või muudaksite?

Muuta miskit ei saa ja pole mõtet, sest see viiks meid tagasi minevikku ning sellesse võib lihtsasti kinni jääda. Eesmärk on olla kohal, siin ja praegu.  Suurimateks saavutusteks on julgete sammude astumine, mis lubas küllusel meie ellu siseneda. Saatesse kandideerimine, langevarjuhüpe, otsus saada vanemateks ja tulla maale. Otsus, et usaldame elu ja leiame võimaluse, et ei peaks 9-5ni tööd rabama, vaid oleme iseenda peremehed ning saame sellega hakkama.

Kas te kumbki annate ka uusaastalubadusi? Millised on teie lootused ja unistused aastaks 2022?

Oleme tavaliselt ikka peegeldanud vana ja mõelnud uue peale ning jõudsime selliste asjadeni. Mõtted uude aastasse on: 

  • Rohkem kohalolu, et nautida puhast loodust, heade ja ilusate inimeste seltskonda, head toitu ning olla liikumises ja voolamises. 
  • Luua palju väärtust ja sisu, mitte asju ja prügi. 
  • Areneda, nii kehaliselt, kui füüsiliselt.
  • Olla suve hakul sündiva lapse jaoks alati olemas. 

Kommentaarid puuduvad