Tasub teada! Toitumisnõustaja avaldas lihtsad nipid, kuidas päriselt kaalus alla võtta

uudised.ee

Jõulud ja aastavahetus möödub suurema osa Eesti inimeste jaoks rohkie söömise tähe all. Laud on heast ja paremast lookas ning reeglina juuakse ka palju alkoholi, mis kõik tähendab aga lisakaloreid ja lisakilosid. Kuidas uuel aastal neist kerge vaevaga vabaneda ja päriselt kaalu langetada? "Seitsmeste" suurele dieedinädalale annab avapaugu toitumisnõustaja Elis Nikolai, kes teeb puust ja punaseks tervisliku toitumise põhitõed.

Intervjuu alustuseks kaaluti ära nii Marek kui ka Kethi ning selleks kasutati spetsiaalset kaalu, mis lisaks kilogrammidele kuvab ka kehamassiindeksit - Marekil oli see 26,1, aga Elise sõnul võiks see olla alla 25. Kethi kehamassiindeks oli 21,3. "Eesti keskmine, suurepärane!" rõõmustas Kethi.

Kaalu hinnangul võiks Mareki vanus olla 32 (tegelikkuses 37) ja Kethil lausa 23 (tegelikkuses 32). "Ei ole põhjust õldse muretseda," selgitas Elis, miks kaal selliseid numbreid kuvas ja mida need tähendavad. 

Elise sõnul on tervislik kaalulangetus 1 kilo nädalas. "Kaalulangetuse juures hästi oluline asi, mida tähele panna - väga suuri ootusi ja väga suuri eesmärke ei ole mõistlik panna," selgitab ta.

Vaata, milliseid nõuandeid jagas Elis veel juba videost!

Kommentaarid puuduvad