Taavi Libe etteheide kõigile telekriitikutele: ootaks rohkem taustatööd ja läbimõeldust

uudised.ee

Vana-aasta õhtul oli TV3 eetris erisaade "Kethi ja Mareki seitse meloodiat", kus olid külas legendaarne Maie Parrik ja saatejuht Taavi Libe. Ühiselt antud intervjuus sõnas Parrik, et temale Taavi saated ei meeldi ja ta eelistaks näha hoopis midagi positiivsemat.

"Need ei meeldi mulle, sest Taavi teeb saateid sellistest inimestest, kellel on elu juba pahupidi läinud ja kes on omadega orkis. Minule need saated ei meeldi! Kui ta teeks positiivsetest inimestest, kes on õnnelikud ja kelle elu on tore, siis ma vaataksin neid. Taavil on kõik negatiivsed vanamehed, kes elavad kehvades tingimustes ja pole tegu ega nägu," kritseeris Parrik Taavi loodud "Märgatud Eestis" saadet.

Uurisime ka Taavilt endalt, milliseid emotsioone see väljaütlemine temas tekitas ja milline on tema vastulause. "Tal on televaatajana täielik õigus oma emotsioonidele ja arvamustele ning ma austan teda selle väljaütlemise eest üle kõige," sõnas Taavi, et sellele ta erilist põhjust reageerimiseks ei näe.

Küll aga tunneb saatejuht puudust millestki muust. "Pigem teeb mind kurvaks see, et sisuliselt kogu professionaalne telekriitika, mida Eestis niigi vähe leidub, taandub samamoodi tavalise televaataja positsioonilt tehtud emotsionaalsetele hüüetele "mulle meeldib see" või "mulle ei meeldi too". Ootaks rohkem taustatööd ning läbimõeldust, aga saan ka suurepäraselt aru, et professionaalseks telekriitikaks puudub Eestis tellimus, nii et seda ongi palju tahta," nentis ta.

Loe pikemat usutlust Taaviga SIIT!

Kommentaarid puuduvad