5 piinlikku fakti “Kariibi mere piraatide” filmimise kohta

uudised.ee

Esimene film «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus» valmis 14 aastat tagasi ja täna on populaarsust kogunud linateos taas TV3 eetris. Selgub, et mida suuremaks muutusid "Kariibi mere piraatide" filmid, seda piinlikemaks läksid ka lohakusvead, mille puhul loodeti, et kiire tempo pärast neid keegi ei märka, aga paraku juhtus aga vastupidine.

Söödi piiramatu eelarvega

Osatäitjate ja tehnilise meeskonna söögile-joogile kulus miljoneid dollareid – kinnitamata andmetel ulatus kolme esimese «Kariibi mere piraadid» söögi-joogi maksumus 2,7 miljoni dollarini. Jack Davenporti teatel uuris ta catering-firma esindajalt, et kui palju nende söök maksab ja sai vastuseks, et eelarve on piiramatu.

Stseen, mis tõi kaasa suure koguse tasuta majoneesi

Arenbergist sai kogemata tasuta majoneesi eestseisja ja seda tänu sõnadele, mis ta ütles Johnny Deppi tegelasele, piraadikapten Jack Sparrowle. Ta on ka naljatades öelnud, et iga fänn, kes järgnevate aastate jooksul tahab temalt autogrammi, peab tooma talle ka purgitäis majoneesi.

Valed relvad

Piraadifilmide esimeses osas "Musta pärli needus" püüavad Norringtoni mehed Sparrowi (Johnny Depp) kinni, kuid kuna ta oli just päästnud Elizabethi uppumissurmast, siis tekib väike segadus, et kas tuntud piraat nüüd vangikongi heita või vabaks lasta. Tekkinud segaduses võtab Sparrow Elizabethi pantvangi ning põgeneb eriti suurejoonelisel viisil. Norringtoni sõdurid üritavad tema pihta tulistada, kuid oma relvi kordagi seejuures laadimata. See on viga, sest relvi, mis ei vajanud pärast iga kuuli tulistamist laadimist, hakati kasutama alles hiljem Ameerika kodusõjas.

Orlando Bloomi tätoveering jäi vahele

Esimese osa kinoversioonis oli ühes kaadris selgelt näha Orlando Bloomi haldjakeelset tätoveeringut, mille lasi näitleja koos teiste kaasnäitlejatega teha "Sõrmuste isanda" võtetel. Tolkieni fantaasiaromaanidel põhinenud triloogia viimane osa ilmus "Kariibi mere piraatide" esimese osaga samal aastal ning ju siis keegi ei tulnud tõesti selle peale, et tätoveering kaadrist eemaldada.

Meeskonnaliige kaadris

Ühes videos on täpselt 1 minuti ja 35 sekundi juures näha, et Sparrow selja tagant paistab kauboi kaabuga mees, kes mitte kuidagi ei sobi üldisesse pilti: valge särk ja valge kaabu. Tegu on kaadrisse jäänud meeskonnaliikmega ning tõenäoliselt arvati, et keegi ei pane tähele seda 3 sekundi jooksul mööduvat viga.

«Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus» on täna kell 21.00 TV3s!

Valminud on viis «Kariibi mere piraadid» filmi: 2003 «Musta Pärli needus», 2006 «Surnud mehe aardekirst», 2007 «Maailma lõpus», 2011 «Võõrastel vetel» ja 2017 «Salazari kättemaks». Neis kõigis mängib peaosa Johnny Depp, kes on piraadikapten Jack Sparrow. 

Kommentaarid puuduvad