Alkohol, vägivald ja narkootikumid ehk kuidas Johnny Deppi suurim skandaal maailma raputas

uudised.ee

TV3 seilab taas Kariibimere vetes ja näitab kõiki "Kariibimere piraatide" filme, mis on üks filmiajaloo edukamaid frantsiise. Aastal 2015 abiellus filmide staar Johnny Depp näitleja Amber Heardiga. 2016. aastal aga lahvatas suur skandaal, kui näitleja Deppi nüüdseks endine abikaasa Heard meest vägivallas süüdistas ja tema vastu lähenemiskeeldu taotles. Heard süüdistas meest korduvas lähisuhtevägivallas, nii füüsilises kui ka vaimses, ja väidetavalt oli juhtumeid lausa mitmeid.

Depp küll eitas süüdistusi, aga sellegipoolest anti Heardile lähenemiskeeld mehe vastu ja paar lahutas. Heard sai lahutusejärgselt 7 miljonit dollarit, mille ta annetas heategevuseks. Neli aastat hiljem, aastal 2020 tõusis aga juhtum uuesti avalikkuse ette, kui Johnny Depp meediaväljaande The Sun kohtusse kaebas. Nimelt kutsus ajakiri meest naisepeksjaks, millega Depp sugugi nõustuda ei tahtnud ja mille tõestamiseks palkas ta tippadvokaadid. 

Depp ja Heard kohtusid "Rummipäeviku" filmivõtetel aastal 2009. Tol ajal olid mõlemad ka abielus ja aastal 2012 lahutas Depp abielu näitleja Vanessa Paradisiga, kellega ta oli koos olnud 14 aastat. Samal ajal läks oma kaaslasest lahku ka Heard ise. 

Heardi ja Deppi omavahelised suhtlused, salvestatud vestlused ja fotod avalikustati kohtuprotsessi käigus, samal ajal uskusid Deppi fännid tulihingeliselt, et just mees oli tõeline ohver. Heard süüdistas Deppi 15 erinevas vägivallajuhtumis ja meenutas, et lausa kartis kohati oma elu pärast. Deppil oli aga kindel eesmärk oma maine taastada ja ei pidanud paljuks tuua avalikult kohtu ette mitmeid vägagi isiklikke sõnumeid ja telefonikõnesid. Depp süüdistas Heardi ka petmises, mida naine eitas. 

Skandaali tõttu oli Depp ilmajäänud juba mitmest filmirollist, ent selle kohtuprotsessi käigus selgus, et mitte ainult Depp ei olnud vägivaldne, vaid ka Heard ise. Väljaanne Daily Mail sai enda valdusesse ühe telefonikõne salvestuse, kus kumbki näitleja tunnistab, et on oma abikaasa kallal vägivallatsenud. Deppi endised kaasad, Winona Ryder ja Vanessa Paradis, eitasid samuti, nagu Depp oleks eales nende kallal vägivalda tarvitanud. Heardi sõnul olid Deppil tõsised probleemid alkoholi ja narkootikumidega ning enamus intsidente oli toimunud just nende mõju all.

Pärast kuudepikkust kohtuprotsessi, jäi Depp väljaande vastu siiski kaotajaks ja kohtunik otsustas, et Deppi nimetamine naisepeksjaks oli õigustatud. Heard kirjutas The Washington Posti ka pika artikli lähisuhtevägivalla teemal ja kuigi Deppi seal mainitud pole, oli ilmselge, et jutt käib temast.

Deppil ei lubatud kohtuotsust ka edasikaevata ning oli kohustatud katma meediaväljaande kohtukulud 841,733 dollari ulatuses. 

"Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus" on TV3s täna kell 21!

Kommentaarid puuduvad