Mihkel Rauale jäi Eesti Laulu veerandfinaalidest kõrvu noor muusik ja seda ootamatul põhjusel

uudised.ee

Made In Baltics paigutas oma uue Telliskivi Loomelinnaku kontori esimese korruse koosolekute ruumi mikrofonid ja jättis Mihkel Raua ning Mikk Simsoni omaette juttu ajama. Idee oli kinni püüda kahe suurepärase muusiku ja looja omavaheline energia, millest sündis podcast “Artistijutud: Mihkel Raud ja Mikk Simson”.

Mihkel Raud ei vaja tutvustamist - ta on legend! Laulukirjutaja, kitarrist, saatejuht, autor ning kõige tagatipuks ka kurikuulus “Eesti Otsib Superstaari” kohtunik. Mikk Simson on üks parimaid uuekooli Eesti trummareid. Ta on mänginud koos lugematute suurepäraste artistidega (Iiris, Koit Toome jpt), ta on I Wear* Experiment liige ning Mihkel Raua bändi trummar.

Kust kohast leiavad sellised muusikafännid ja vanameistrid uut materjali, mida fännata? “Seriaalid on lahe koht musa avastamiseks,” paljastab Mihkel koha, kus vanameister oma kõrva kikki ajab. “Kuna ma lendan kaunis palju ja lennujaamades on muusika ajakirju ja sealt ostan alati Classic Rocki, kust ma avastan reviewde sektsioonist, et kellel näiteks on uus lugu välja tulnud.

“Ameerikas käies on raadioid muidugi tohutult palju ja kuna seal on palju autoga sõitmist, siis sealt avastan palju bände, nagu näiteks: War On Drugs,” selgitab ta. Üllatuseks paljastab Mihkel, et ta fännab tegelikult lihtsaid poplaule ning paljastab lihtsa matemaatika selle taga, kuidas ühte parimat poplaulu teha. Lisaks hoiab ta ka Eesti Laulul silma peal.

“Vaatasin näiteks Eesti Laulu ja mulle jäi meelde Merilin Mälk, kes esites sellist lugu nagu “Little Girl”. Mulle tuli tunne, et ma nagu oleksin kuulnud seda lugu, aga 3-minutilist poplaulu on palju keerulisem teha, kui pikka oopust,” selgitab muusik.

Mihkel Raud - ''Kuu kulgeb Haapsalus'' esitluskontsert toimub juba 18. jaanuaril ja pileteid saab soetada siit.

Kommentaarid puuduvad