Polnudki esimene valik! Enne Johnny Deppi said kapten Jack Sparrow rolli pakkumise mitmed teised näitlejad

uudised.ee

Tegelaskuju kapten Jack Sparrow filmist "Kariibi mere piraadid" on üks Johnny Deppi silmapaistavamaid rolle. Deppi ainulaadne esitus on suur osa Jack Sparrow edust, mistõttu on raske ja veider ette kujutada kedagi teist legendaarse piraadi rollis. Kuid nagu enamike populaarsete tegelaste puhul selgub, arvati seda omapärast kaptenit mängima ka paljusid teisi näitlejaid.

Enne kui Depp rollitäitjaks valitud sai, kaaluti ja pakuti rolli neile tuntud näitlejatele: 

HUGH JACKMAN

Filmi "Kariibi mere piraadid" stsenaariumi luues mõtles kaasstsenarist Stuart Beattie esmalt, et roll võiks sobida Hugh Jackmanile.

Kahjuks ei arvanud Disney stuudio, et Austraalia näitleja oleks Sparrow rolli sobilik. Jackman oli Disneystuudio meelest rolli kehastamiseks Hollywoodi filmimaastikul kui ka telemaastikul juba liiga tuntud. Austraalia näitleja oli juba tol ajal ja on tänaseni eriti hästi tuntud oma rolli Wolverini poolest filmides "X-mehed". Lisaks näitlemisele tegeles Jackman tol ajal hoogsalt ka produtsendina nii filmides, muusikalides kui ka televisioonis. 

MATTHEW MCCONAUGHEY

Disney stuudiole pakkus huvi hoopis Ameerka näitleja Matthew McConaughey. Mees kandideeris rolli saamiseks ja tegi läbi castingu, kuid filmiloojate poolt valituks ta ei osutunud.

JIM CARREY

Seejärel pakuti Sparrow rolli ei kellelegi muule kui legendaarsele Jim Carreyle. Carry oleks ehk võib-olla olnudki meile kinolinadelt tuntud Sparrow, kuid tema äraütlemise tingis tihe võttegraafik. Carreyl oli samal ajal pooleli teise film võtted.  

 
 
ROBERT DE NIRO
 
Suurim üllatus tegelaskuju Jack Sparrow osatäitja leidmisega on see, et ka Robert De Nirole pakuti seda rolli, kuid ta keeldus. De Niro arvas, et film ei saa edukaks nagu oli juhtunud mitmete filmidega, mis käsitlesid piraatide temaatikat. 
Nähes filmi "Kariibi mere piraadid" suurt edu, võttis De Niro mõned aastad hiljem vastu rolli filmis "Stardust", kus kehastas kapten Shakespeare'i rolli. Sellel filmil nii edukalt ei läinud.
 

 
MICHAEL KEATON

Ameerika näitleja on enim tuntud DC Comicsi superkangelase Bruce Wayne'i / Batmani kehastamise poolest filmides Batman (1989) ja Batmani tagasitulek (1992).

 

CHISTOPHER WALKEN

Walken on Ameerika näitleja ja koomik, kes on osalenud enam kui 100 filmis ja telesaates ning mänginud ka teatrilavadel. 

CARY ELWES

Cary Elwes on inglise näitleja ja kirjanik. Ta on tuntud oma juhtivate filmirollide poolest nagu Robin Hood filmis "Robin Hood: Men in Tights" (1993) ja dr Lawrence Gordon filmisarjas "Saag".

Kas mõni teine ​​näitleja oleks teinud parema ja ainulaadsema Jack Sparrow kui Johnny Depp, seda ei saa maailm kunagi teada. 
 
Küll aga saab vaadata andekat Jonny Deppi kehastamas legendaarset Sparrow'd juba täna õhtul kell 21.00, kui TV3 eetrisse jõuab film "Kariibi mere piraatide: Surnud mehe aardekirst". 

Kommentaarid puuduvad