Retrogalerii! Sünnipäeva tähistav Mihkel Raud läbi aegade

uudised.ee

Täna tähistab oma 53. sünnipäeva Eesti saatejuht, laulja, kitarrist, endine poliitik ja kirjanik Mihkel Raud. Soovime TV3 veebitoimetuse poolt Mihkel Rauale palju õnne, edu ja kõike head edaspidiseks!

Mihkel Raud on alustanud oma karjääri eelkõige muusikuna, ta on mänginud kitarri ansamblites Golem, Metallist, Kulo, Singer Vinger, Ba-Bach, Mr. Lawrence ja Lenna. Samuti on ta kokku puutunud näitlemisega, olles lapsena on Raud mänginud filmides “Keskpäev”(1981) ja “Nukitsamees” (1981). Ta oli üks kohtunikke telesaates “Eesti talent” ja paljudele tuntud just telesaatest “Eesti otsib superstaari” üks legendaarsest kolmest kohtunikust. Raud on aastaid säranud ka saatejuhi rollis, alustades seda teekonda Eesti Televisioonis telesaatesarja “7 vaprat”.

Ühtlasi oli ta TV3 neljapäevaõhtuse jutusaate “Värske Ekspress” saatejuht alates 2008. aastast ja seda kaks hooaega. Saates intervjueeris ta värske Eesti Ekspressi juhtlugude kangelasi ja aktuaalsete teemadega seotud külalisi. 2010. aasta septembrist alates juhtis TV3s saadet “Kolmeraudne”, kus oli samuti fookuses skandaalsed teemad ühiskonnas. 24. oktoobril 2008 ilmus tema autobiograafia “Musta posti näkku”, millest Raud kujutab naturalistlikult rokkansamblites mängimise aega 1980. aastatel.

Nüüd keskendub legendaarne multitalent taas rohkem muusikale ja avaldas mullu oktoobrikuu alguses oma esimese eestikeelse soolosingli “Saab saab” ning detsembris täispika muusikafilmi “Kuu kulgeb Haapsalus”. Täna, oma sünnipäeval annab ta uue bändiga esimese soolokontserdi Fotografiskas. Uue bändi repertuaar koosneb nii omaaegsetest Mr Lawrence’i hittidest kui ka muusikast, mida Mihkel on kirjutanud teistele artistidele, muuhulgas “Kus kulgeb kuu” (Ines) ja “Musta mantliga” (Lenna).

Bändi koosseisu kuuluvad Mihkel Raud, Antti Kammiste, Tõnis Kivisild, Eric Kammiste ja Mikk Simson.

Vaata Mihkel Rauast pildigaleriid lähemalt siit:

Kommentaarid puuduvad