Defitsiit, tutvused ja tsensuur! Vaata, kuidas kirjeldavad nutiajastu noored nõukogude aega

uudised.ee

Täna kell 21.30  jõuab TV3 eetrisse uus noorte reality “Kõige parem kaaslane”, kus üheksa noort võtavad osa sotsiaalsest eksperimendist. Nutiajastu noored lukustati kaheks kuuks nõuka-aegsesse majja, mis pani neid korralikult oma mugavustsoonist väljuma. Eksperimendi eesmärk oli parandada noorte suhtlemisoskust ja suhete vilumust. Nüüd, kui eksperimendist on möödas mõned kuud, käisime osalejatelt uurimas, mida nad nõuka-ajast tegelikult arvavad. 

Enamik osalejaid ei olnud kursis sellega, mida täpselt nõukogude aeg endast kujutas. Saate jooksul sai see neile hästi selgeks, sest noortel tuli kaks kuud elada nõukogudeaegsetes tingimustes - masinad, tööriistad, joogid-söögid - kõik oli nõukogude ajale omane. 

Kui uurisime noorte käest, kuidas nad tänasel päecal nõukogude aega iseloomustaksid, kõlasid väga huvitavad vastused. "Palju rasket tööd," ütles 20-aastane tantsija Alex. "Defitsiit, tutvused, tsensuur," arvas osaleja Sannu. Rohkelt kasutati nõukogude aja kirjeldamiseks ka omadussõnu nagu vanamoodne, huvitav, põnev, raske ja töökas. 

Lisaks uurisime noorte käest, et keda nad üldse peavad heaks kaaslaseks ja kas nende suhtlemisviis on kuidagi peale läbitud eksperimenti muutunud.

Vaata noorte vastuseid lähemalt videost:

"Kõige parem kaaslane" on TV3 eetris juba täna õhtul kell 21.30!

Kommentaarid puuduvad