Kaks kuud nõukogudeaegsetes elamistingimustes ehk mida toob uus noorte reality “Kõige parem kaaslane”?

uudised.ee

Täna õhtul kell 21.30 jõuab TV3 eetrisse uus sotsiaalne eksperiment "Kõige parem kaaslane", mille eesmärgiks on tõsta tänapäeva nutiajastu noorte suhtlemisoskust ja koostöövõimet. Üheksa noort lukustatakse kaheks kuuks nõukogudeaegsesse majja ning lõpuks selgitatakse nende hulgast välja parim kaaslane.

Uue kodumaise noorte reality saatejuht, YouTube's sisu loov Sidni Tomson käis külas Star FM hommikuprogrammis, et rääkida lähemalt täna TV3 ekraanil esilinastuvast saatest. Saatejuhtimises debüüti tegev Sidni on väga uhke, et tal oli võimalik sellist saadet juhtida. "Kui inimesed ütlevad mulle saatejuht, siis see on selline ego boost (tõus-toim)," tõdes Sidni. 

Saatejuhi sõnul on tegemist huvitava eksperimendiga. Tegemist pole suhtesaatega, vaid suhtluse õppimise saatega. "Majas pole tegelikult ühtegi tänapäeva mugavust. Seal pole interneti, seal pole telekat, seal pole sooja vett," tutvustas Sidni. "Uksed lähevad luku. Mingid võimalused on välja saada, aga põhimõtteliselt on nad seal kinni," tõdes Sidni, et osalejatel polnud pea ühtegi võimalust välismaailmaga kontakti saada. 

Noortel tuleb hakkama saada nõukogudeaegsete tööriistade ja kodumasinatega, näiteks kasutada vanaaegset pesumasinat. Pesemiseks on neil saunaruum limiteeritud sooja veega. Samuti kuulub noorte menüüsse ainult nõukoguaegne toit. "Minuvanused inimesed ei ole harjunud selliste asjadega," rääkis Sidni, et osalejad on peamiselt kahekümnendate alguses ning enamik neist ei ole isegi kursis, mida nõukogude aeg endast kujutas.

"Tänapäeval on sul telefon näpus, sul on seal sotsmeedia ja inimesed ei suhtle päriselt," rääkis Sidni, et kõige olulisem on saate juures saada noored omavahel suhtlema ja koostööd tegema. Osalejatel tuleb iga päev täita erinevaid ülesandeid, mille kauda nad õpivad üksteist paremini tundma. 

Saatejuhi sõnul on ta isegi üks neist noortest, kes ei julge ega tahagi suhelda päriselus. "Minule tekitab hirmu see, et ma pean kontaktis olema," tunnistas Sidni ja lisas, et hommikul raadiosse intervjuud tegema tulles tekkis temas ärevus. "Ma ärkasin hommikul üles ja värisesin, et inimesi peab päriselt nägema."

Sidni usub, et tegemist on vägagi vajaliku eksperimendiga ja et saade aitas mitmelgi osalejal õppida paremini suhtlema. 

Sotsiaalne eksperiment "Kõige parem kaaslane" alustab juba täna TV3-s kell 21.30!

Kuula täispikka intervjuud Sidniga Star FM hommikuprogrammist. 

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad