Pühapäeval toimub UFC-s põnev raskekaallaste lahing

uudised.ee

Francis Ngannou vs Ciryl Gane. Need maailma kaks kõige tugevamat raskekaallast lähevad vastamisi sel nädalavahetusel.

See saab olema verdtarretav lahing UFC raskekaalu meistritiitlile. Ngannou on hetkel UFC raskekaalu (kuni 120,2 kg) maailmameister ja Gane on vahetiitli hoidja, kes pole seni ühtegi matši kaotanud.

UFC 270 üritust ning õhtu põhimatši Ngannou ja Gane’i vahel kannavad USAst, Anaheimist üle telekanal TV3 Sport 2 ning uue generatsiooni teleteenus Go3. Ülekanne algab mitme eelmatšiga 23. jaanuari hommikul kell 5.00.

35-aastane, 193 cm pikk ja 119 kg kaaluv Ngannou on paljude arvates UFC tugevaima käelöögiga mees. Ta võitis meistritiitli 2021. a märtsis kui alistas Horvaatia juurtega võitleja Stipe Miocici. See oli kamerunlase jaoks viies järjestikune võit. Kõik need matšid võitis ta nokaudiga.

Ngannou viimane kaotus oli 2018. aasta juulis kui ta jäi alla ameeriklasele Derrick Lewisele. Ngannoul on MMA võistlustelt 16 võitu (12 nokaudiga) ja 3 kaotust.

31-aastane, 193 cm pikk ja 112 kg kaaluv Ciryl Gane pole MMA võistlustel kaotanud ühtegi matši. Ta on alistanud kõik 10 vastast (4 nokaudiga). Prantslane liitus UFC-ga alles 2019. a augustis (Ngannou juba 2015. a detsembris). Gane oli varem kikkpoksija ja võitis seal samuti kõik 13 matši. Oma viimases UFC matšis alistas ta nokaudiga Derrick Lewise.

Ngannou duell Gane’iga võib jääda tema viimaseks, eriti kui Ngannou kaotab. Ta on korduvalt öelnud, et tahaks ennast proovile panna poksis selliste raskekaallaste vastu nagu Tyson Fury, Deontay Wilder ja teised. Kui Ngannou nädalavahetusel võidab, kohustab tema UFC leping teda veel korra võitlema.

Ngannoul on lahkhelid oma eelmise treeneri Fernando Lopeziga, kes nüüd treenib Gane’i. Lopez kutsus Ngannou oma spordiklubisse treenima kui Ngannou Pariisis kodutuna elas. Lopez lubas tal spordiklubis magada ja hankis talle vajamineva varustuse. Kui Ngannou pääses UFC-sse ja hakkas raha teenima nõudis treener talt tavapärast spordiklubi liikemamaksu 506 naela aastas, kuid Ngannou keeldus seda maksmast ning ei ütle nüüd treenerile teregi.

Ciryl Gane oli varem Ngannou treeningpartner. Kameruni võitleja on kindel, et katkestab Gane’i võiduseeria. “Ta on väga andekas võitleja,” on Ngannou öelnud mitmes intervjuus, “aga ma olen parem.”

Kommentaarid puuduvad