‘’Imikuga metsas’’ Tõnu karmidest süüdistusest: minu peale ollakse kadedad

uudised.ee

Kroonika avaldas artikli, kus väidab, et TV3 telesaate "Imikuga metsas" pereisa Tõnu Jürgensoni minevikus on mitmeid küsimusi tekitavad episoode ja etteheiteid. Rääkisime ka Tõnuga, kelle sõnul on tegemist laimuga ja kes vihale samaga vastata ei soovi.

Ajakirjandusse laekus mitu vihjet, kus süüdistatakse dokumentaalsarja "Imikuga metsas" perepead Tõnu Jürgensoni. Muu hulgas on seal juttu sellest, kuidas Tõnu sundis üht oma endist elukaaslast jooksma järvejääle, tulistades seejärel relvast otse tema jalge ette. Samuti oli vihjete hulgas näide, kus kogenud matkaja on olnud aastaid paljude võlausaldajate hambus, ühtlasi on sekka toodud suhted endiste kaaslastega.

Tõnu tunnistab, et tema ja ta esimese naise vahel oli paraku väga palju viha. ’’Ma olen selle elatisraha mittemaksmise eest ka kaks korda kriminaalkorras karistatud. Täna see summa ei kasva ega kogune enam.’’ Telefonis rääkides jääb kogenud matkaja teemade üle arutledes väga rahulikuks, kuid ütleb, et detaile ei soovi enam kommenteerida. 

’’Ma tunnistasin ka Kroonika artiklis, et minu minevikus on kindlasti asju, mille pärast on mul täna häbi. Ma kahetsen ja ei ole ka selles midagi kaunist, et mul on olnud oma elu jooksul mitu abielu. Reeglina ei minda sõpradena lahku, vaid kas suurema või väiksema konfliktiga,’’ avaldab Tõnu. Selge on see, et iga täiskasvanu ellu mahub jagub omajagu tüli ja ka leppimist, kuid Tõnu tunnistab, et mõnikord jäävad ka hingehaavad aastateks südamesse kripeldama ja siis võivad inimesed käituda ebameeldivalt.

’’Täpselt ei teagi, kes võttis Kroonika toimetusega ühendust ja neid oli vist rohkem kui üks. Arvan, et kedagi ajab see närvi, et mul on praegu mõnus elu, laps ja ma olen õnnelik. Mind on saatnud elu aeg mingi asi, et minu peale ollakse kadedad. Ma olen mitu korda kuulnud sellist ütlust, et ma ei ole sündinud isegi mitte hõbelusikas suus, vaid lausa kullakang suus,’’ arutleb Tõnu.

Ta märgib, et tal on inimlikult kahju neist, kes on mineviku ebameeldivustes kinni. ’’Ma olen ise olnud kunagi see, kes oskab kadedust tunda ja oli kättemaksuhimuline. Nii palju on aastaid seljas, et ma olen elus ära õppinud, et kui sa vastad kurjale kurjaga, siis tekib ainult sõda. Kui tahad rahulikku ja õnnelikku elu, siis ära löö lööjale vastu.’’

Tõnu Jürgenson palub rõhutada, et tal pole Kroonika ja antud artikli kirjutanud Richard Mägari vastu mingit vimma. ’’Pean temast väga lugu. Kindlasti on mul paks nahk, aga ka paksule nahale jäävad kriimud peale, kui keegi küünistab. Mul on tegelikult väga lihtne sellega toime tulla. Mul on armas aastane poeg, naine, kes mulle tohutult meeldib ja keda ma väga armastan,’’ ütleb Tõnu ja lisab, et seetõttu keeldub ka edasi sõdimast.

’’Olen saanud südantsoojendavaid kirju ja kommentaare. Kolm inimest tegid mulle rahalise õigusabi kulude katmise pakkumise. Inimestele, kes on toetanud ja positiivse kommentaari andnud, minu sügav kummardus. Minu lõke on alati nende jaoks avatud ja nad on teretulnud selle äärde minuga tassi kohvi või teed jooma.’’

Kommentaarid puuduvad