Kas mäletad? Vaata, kes võidutsesid kõige esimesel Eesti Muusikaauhindade galal

uudised.ee

Juba homme toimub Alexela kontserdimajas Eesti Muusikaauhinnad 2022 gala, kus autasustatakse aasta muusikamaastiku paremikku. Kõige esimene EMA toimus 1998. aastal, mil edukamatele artistidele anti kätte Eesti Popmuusika Aastaauhinnad Kuldne Plaat 1998.

Eesti Muusikaauhindade ametlikul kodulehel on kirjas, et popmuusika paremiku tunnustamise vajadust tundsid eesti fonogrammitootjad esmakordselt oma katusorganisatsiooni, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu (EFÜ) loomise aastal – 1998. Auhinnatseremoonia toimus ja salvestati Eesti Televisiooni (ETV) stuudios 29. detsembril 1998 jõudes 40 minutilise telesaatena eetrisse kaks päeva hiljem, aasta viimasel päeval.

Juba alates auhindade üleandmise esimesest korrast andsid muusikamaailma parimatele auhindu kätte teiste tegevusvaldkondade edukamad. Tänaseks on see muutunud heaks traditsiooniks ja nii andsid esimesele muusikaauhindade üritusele oma panuse Erki Nool, Eri Klas, Ain Hanschmidt, Kadri Väljaots, Jaak Joala, Anu Tali, Aarne Valmis, Allan Roosileht, Peep ja Ave Vardja ning Priit Pärn.

Kes võidutsesid toona? 1998 aasta auhinnad anti välja 9 kategoorias:

Edukaim Naislaulja

Maarja-Liis Ilus – Kaua veel

Edukaim Meeslaulja

Mati Nuude – Kutse tantsule nr. 8: Tulipunased roosid

Edukaim Ansambel

Terminaator – Kuld

Edukaim Debüüt

Koit Toome – Puudutus: Duetid

Edukaim Plaadifirma

Aidem Pot

Enimmängitud raadiohitt

Smilers – Tantsin sinuga taevas

Enimmängitud hitt tantsusaalides

2 Quick Start – Ma varjuna kannul sul käin 98’

Aasta Album

Terminaator – Kuld

Aasta Muusikavideo

Cool D – Kas sa kuuled? (režissöör Masa)

Kommentaarid puuduvad