Ajuteadlase hinnang taroskoopidele ja ennustajatele: kahju, et inimeste rahakotte tühjendatakse

uudised.ee

Eestlasi on tabanud tõeline müstika, ennustuste, horoskoopide ja taroskoopide hullus ning kõikvõimalikud esoteerika teemalised raamatud lendavad riiulitelt kui soojad saiad. Miks me januneme müstika järele ning kas seda on tegelikult vaja? Oma hinnangu andis ajuteadlane Jaan Aru.

"Ma arvan, et see on aju eriline vajadus millegi enama järele, millegi üleloomuliku järele. Aju vajab midagi, mis on salapärane ja mõistatuslik. Kui teadus üha rohkem selgitab ära, kuidas maailm ja inimese mõistus töötab, siis inimesele jääb aina vähem seda, mis on salapärane ja üleloomulik," kommenteerib Aru.

"Vajadus selle endast võimsama järele on inimesele omane, lihtsalt kahju on, et osa inimeste rahakotti selle abil tühjendatakse," lisab ta.

Täispikka intervjuud saad lugeda SIIT!

Kommentaarid puuduvad